vaaax

Efter Mycket OM och MEN har jag nu ändå valt att vaccinera mig inför resan till Argentina!

Jag ska ju jobba på sjukhus med barn och de kanske kramar och pussar en och då finns det ju risk att man kan få sjukdomar. Hade jag haft ett annat "jobb" hade jag kanske inte behövt så mycket.

Känner att jag börjar få "träningsvärk" i den arm jag fick vaccin mot polio, kikhosta, stelkramp, drifteri. I den andra armen fick jag mot hepatit a+b. Dessa vaccin varar ju 20-30 år så det är ganska bra med tanke på att jag är en person som älskar att resa.


Tempo



Hittade en cool bild. Den visar var temporalloben sitter. Med detta vill jag även säga att jag nu är på min nionde vecka som psykologkandidat (utav 15). Jag har nu egna patienter och en hel del att göra. Måste lära mig mycket, till att börja med... var sitter temporalloben!

Ja, vad gör den då? Jo den har hand om funktioner för hörsel. Är involverad i semantik i tal & syn. Den innehåller även hippocampus som är ansvarig för minnen.

SCRE4M

Såg scream 4. Haha den var ball :) se den!!!

mat & bio

Åt vegetarisk sushi igår för att sedan se Sucker Punch på bio. Filmvalet - det fanns inget annat!
Delar var riktigt bra, men huvudrollen var i olika drömvärldar. Om hon bara hade varit i den riktiga världen hade filmen fått 10/10. I hennes första drömvärld fick filmen 5/10 och i den sista drömvärlden fick filmen 0/10. Haha. Galet va. Men de skulle tagit delarna från den första idén och fått till en grym film. Well well :) Vad lärde jag mig av den? ...hur hemsk psykiatrin var... är ?

På fredag blir det repris. Då blir det Saigon och sedan Scream 4! Undrar om man kommer vara rädd eller bara skratta!

Många säger "det var bättre förr". Men vad menar de egentligen, jo: "jag var bättre förr".


12h

12 timmars sömn!! Är fortfarande trött... Men ska ge mig på mitt första gympass på 5 veckor. Varit väldigt trött...och lite sjuk också för den delen! Men nu ska jag testa :) ha det gött :)

Stirra på den här då!!!


här då?


Vad är det för konstigt här då?
Är den lilla gubben verkligen så liten jämfört med gubben lite längre bort??

Det är intressant. Vissa stammar som vuxit upp med massa träd runt sig och inte får "perspektivseendet" med sig, skulle tro att en person på långt håll är en liten skalbagge! Dels behöver de inte perspektivseendet och dels utvecklas det inte. En forskare tog med en sådan individ i ett flygplan och personen frågade varför det var så mycket skalbaggar på marken när planet lyfte (men det var massa kossor). Det kanske är konstigt att föreställa sig när kopplingen att saker som är små egentligen befinner sig långt bort sker så automatiskt.

Titta...!



Titta på den... hur ligger den egentligen? Känns som man blir lite galen av att titta va??

Rör det sig??



Hjärnan är kul. Eftersom vi är vana vid att cirklar rör sig så föreställer vi oss att det ska röra sig. Bilden rör inte sig, men vi tror det...!! Jag har många bilder. Det blir kul :) Kan visa er massa coola bilder som nytt tema :D

RSS 2.0