Taekwondo

Ja, idag testade jag på Taekwondo i Örebro. Tog med mig Teodor! Det var väldigt roligt :) Vi sparkade och slog i 1,5 h. Teo var jättestark och jag känner mig rejält mörbultad! Hade känt mig säker med honom som livvakt! Värsta smällen fick jag när jag fällde mig själv när jag skulle göra en snurrspark. Hahahaha :)

Nu ska jag titta på filmen A Dangerous Method :) Den har jag väntat på länge, äntligen får jag se den!

The Weekend :)

I helgen ska jag ut med UPPLEVELSESEKTIONEN!

Vi ska ut i skogen och värma upp en stuga som vi ska sova och hänga i. Det ska bli spännande. Kanske kallt? Jag får ta dubbla byxor och en extra tjock jacka! Vi ska även vandra i skogen. Vi kommer hålla till i området Kilsbergen i Örebro. Det skall bli skoj!


Fotboll!

Idag körde jag och Malak spinning-styrka. Man kör 30 minuter styrkeövningar och sedan 40 minuter spinning. Efter det testade jag på universitetets fotbollsträning! Det var riktigt kul faktiskt :) Att ägna sig åt en sport sådär är väldigt kreativt och roligt. Det är mindfulness. Man lever här och nu och kan inte oroa sig om andra saker!

Profeten

Ska försöka läsa boken Profeten av Kahlil Gibran. Jag fick den i present och den verkar HELT OMÖJLIG att läsa. Men jag ska försöka. Jag fastnade för några citat (när jag bläddrade i den) som jag ska skriva här:

Om Äktenskapet
Älska varandra men gör inte kärleken till en boja. Låt den hellre vara ett rörligt hav mellan era själars stränder.

Om Barn
Era barn är inte era barn. De är söner och döttrar av livets längtan efter sig självt. De kommer genom er men inte från er.

Om Döden
Ty liv och död är ett liksom floden och havet är ett.

En vanlig dag!

Idag har jag gjort ett TOEFL-test, för att eventuellt ta en termin utomlands. Ja, iallafall ha det som en möjlighet eller reservplan. Vi får se när det närmar sig vad jag beslutar. Men det lutar åt äventyr på något sätt för min del. Äventyr och resor är jag! Jag är äventyr och resor! Inte lugn och vardag. Kanske någon dag kan jag bli det, det vet vi inte än!

Efter det fixade jag skolgrejer och sedan fick jag prata med min nya handledare inför korttidsterapi (behandling mot fobier). Jag blev riktigt pepp på det uppdrag jag ska genomföra. Så pepp att jag flyger genom taket!! Det är kul när vardagen bjuder en på små gnistor!

Ja, på kvällen nu så kom Teo på spontanbesök och åt med mig och läste i mina böcker lite. Det var trevligt :) Jag kände för att umgås med någon som jag inte umgåtts med på ett tag, som jag ändå räknar som nära!


Frihet!

Att leva i frihet är att ge tid till sig själv att utvecklas på sitt eget sätt.
Att inte döma, varken sig själv eller andra.
Att inte hålla igen kärleken, glädjen, spontaniteten, skapandekraften och utvecklingen.




Slåss

Idag testade jag thaiboxning. Köpte tre gånger för 100 kronor på ett ställe. Jag ska testa deras Taekwondo också!

:)

Salsakväll!

Blev medbjuden på en privat salsalektion! Det var jättekul och jag lärde mig en hel del :)

Här är jag med tränarna:



Efter gick jag, Herberth och Mikael och åt på McDonalds. Jag brukar alltid ta McBean :) Den är en mjölkfri variant på Donken!



Efter det gick vi på salsafest, där även Malak var... men inte så många fler än Malak. Det var väldigt tomt på människor så det blev inte så långvarigt!

Här kommer bilder på två klänningar från Mango förresten:
 &
Du :) Min vän, som är klädintresserad kan klicka på bilden och förstora dem :)

Kläder 1

En vän önskade att få se lite plagg jag köpte i New York. Jag visar några nu och sen kommer fler:


Ett mycket viktigt inköp som jag kommer ha glädje och nytta av hela livet är Fjällrävenjackan och fjällrävenryggsäcken! Jackan är så himla bra, kommer aldrig frysa!!


Köpte en skjorta av märket Superdry. Köpte även en svart kjol som man kan ha till allting :)


Roxy, supermysig tröja! Varm och go :) Jag kan bo i den! Jag skulle vilja köpa hela den butiken för där fanns så mycket mysigt :)


En pingvintröja där det står What's Up samt ett par gympabyxor som jag köpte i en souvenirbutik. De i affären sa att de är till för killar men jag insisterade att jag ville ha dem! Tjejvarianten var jättetighta och hade texten I love New York på rumpan. Haha.


Jag köpte en "DKNY Cozy" som man tydligen kan göra MINST 12 olika tröjor av! Jag borde ta en heldag och öva mig, för just nu är jag för lat och använder den aldrig istället. Men den är ju grym egentligen!!


Ett mjukismåste för en som älskar mjukisar!!!


Haha, det är bara en röd t-shirt, men den är gjord av Hampa, så den är jättemjuk och skön!!!
Den andra är en tröja av Banana Republic som mest är skön :)


Denna tröja är grön framifrån, men guldig och hålig bakifrån. Jag tyckte den var cool!


Ett schysst plagg från GUESS!

så... det kommer mera ... :P Haha, sorry, jag är ingen proffsfotograf eller stylist. Men nu får ni se på ett ungefär hur kläderna ser ut!

Jullov.

Skrev tenta idag i ledarskapspsykologi! Det betyder att jag är klar med termin 7 på psykologprogrammet idag! :) Lördag och söndag blir mitt jullov :)

På måndag börjar termin 8! Termin 8! TERMIN 8! Terminen kommer att innehålla två klienter (en långtidsterapi och en korttidsterapi), organisationspsykologi, forskning & vetenskap och klinisk psykologi IV. Är helt slut efter termin 7 och vissa säger att termin 8 ska bli värre. Det blir iallafall att fokusera mycket på skolan!

Visste ni att de som är mest framgångsrika i världen inte har någon utbildning? Jo, för att de har använt dessa år, när man har som mest energi till att satsa och investera i sina kreativa idéer istället!! Så, skulle man blivit riktigt framgångsrik skulle man skippat allt plugg!

Örebroaaarn!



Titta! Jag och Herberth kom med i tidningen! Någon stoppade oss på stan och frågade oss om en bilpool. Haha. Jag tror Herberth fixade bilden. Jag har inte koll på tidningarna i Örebro riktigt!

dan efter nyår...

...så träffade jag min goda vän från Argentina-tiden: PILANI!



Det var ett kärt återseende och det är riktigt kul att jag lyckats träffa tre personer som jag umgicks med i Argentina sedan jag var där! Kris i London och Pilani och Lindsey i New York. Jag och Pilani vandrade runt i Central Park och snackade om livet bara :)

Efter det så var det sista dagen i New York. Då tog jag, Waldemar, Teo, Mona och Rey en lunch på ett ställe med "naturlig" mat :)


Teo, Mona, Walle & Rey... i väntan på att vi skulle få bord!


Vid förrätten, i väntan på mat!


Mona och jag... vad pratar vi om egentligen? :)

Sedan körde Rey mig till flygplatsen och hem till Sverige jag for! En dag i Örebro, sen åkte jag ner till Skåne några dagar :)

Så, nu har jag visat det mesta från min New York-resa. Det kommer kanske nån mer grej :)

New Years in New York

Vi började förbereda oss hemma hos Waldemar. Även Lindsey som jag träffade i Argentina kom över!




Jag trivdes mycket bra i 20-talskläderna!

Sedan åkte vi till en restaurang i Brooklyn; Teo, Mona, Waldemar, Maria, Niklas, Frida, Ray & Lindsey. Jag åt något slags veganskt :)


Här passade vi på att ta en bild medan alla var samlade.

...sedan gick vi vidare till ett ställe som heter Galapagos. Vi var ungefär 18 personer som satt på en ö, vi hade vår egen bartender som servade oss fram till 01:00, i priset ingick nämligen "open bar". Det var nyår så många i sällskapet öste på rejält! Det var även en Burlesque-show, med dans, konsert och akrobatik.


Här är den fantastiske Waldemar! På grund av hans inbjudan var jag, Teo, Mona, Frida & Niklas i New York och fick vara med på massa roligheter!


Ray, Mona, Teo!


Niklas firar nyår!


Dans!


Ingen trodde sina ögon när denna kvinnas stora dräkt flög av och vi såg att det var en gravid kvinna!


En stark akrobat


En orkester som var riktigt cool som folk började dansa till!

Det var fler nummer och partyt fortsatte mellan de olika små showerna!

 
Teodor och jag i en dans!

När klockan skulle slå tolv så släppte de ner en "mänsklig boll".



SEN VAR DET ETT NYTT ÅR!!! GOTT NYTT ÅR FOLKET!!!!


Bröderna Teo och Walle, och Frida!


Teo och Frida dansar loss rejält till det nya året!


Mona & Ray tar det lugnt i soffan!


Publiken tog över scenen och gjorde den till dansgolv!

HOCKEY!


Jag, Waldemar, Frida & Niclas såg Rangers mot Islanders på Madison Square Garden.


Det var kul. Jag blev dock chockad av hur mycket "show" det är. Spelarna verkar vilja ge publiken slagsmål och våld. De får slåss och domaren blåser inte av förrän någon ligger ner på isen. Det blev en hel del slagsmål och även ett i publiken, som verkade vara mer autentiskt än det på isen. Rangers vann matchen. Matchens spelare blev Henrik Lundkvist (den svenska målvakten). Hockey är verkligen en show, det var många pauser (på tv är det ju reklam) och i pauserna var det publiktävlingar. Det fanns ingen cheerleader utan det var en TV-skärm som typ visade vad publiken skulle skrika. Men det var en rolig upplevlse!


Niclas var den som var allra mest pepp på Hockey!

...Rätt lag vann :)

3 dagar på en tourbus

Kallt var det men fick se stora delar av New York! Eftersom det är så mycket traffik i NY så rekommenderar jag att man inte tar en tourbus, utan åker subway överallt till de olika ställena. Dock är det positivt med tourbus för att man får information om staden, om det är en bra guide!


Mössan på bilden har jag tappat någonstans i NY!


Gata i NY


En kyrka i Harlem! Harlem har haft dåligt rykte, men är en ok stadsdel nu!


Gula taxibilar ÖVERALLT!


Åkte också till Brooklyn med bussen och frös jättemycket!! Denna bilden är dock centralt i NY!


In ett finanshus :) Både den nya mössan och halsduken glömde jag i NY. Men som tur är, så är Teo och Mona där och kan ta hem grejerna till mig!

New York Juldagen

Ni får läsa lite baklänges för jag fyller på med lite här.

Lite bilder från Rockefella center:




Niclas, Frida & Waldemar.


Sedan kutade vi in i Robin!

...och sedan blev det balla bilder i Central Park:







Gänget!

Detta är den klassiska skridskobanan som är med i många filmer!

Detta var juldagen :) Nästa inlägg kommer med lite bilder från vår 3-dagars busstur, NHL i Madison Square Garden och senare kommer nyår :) Det kommer mera... :) :) :)


NEW YORK!

New York var jättekul! Första dagen åkte jag, Frida och Niklas till ett stort outlet och jag handlade massa märkesgrejor. Shoppade en hel del i city of NY också! Det jag var mest nöjd med var produkter jag köpte från Bare Minerals. Det är smink som är så bra för huden att man till och med kan sova med det! Jag köpte ett starter kit och sedan lite småsaker till. Är intressant och roligt med hudvård!!

Sedan åkte jag på THE REAL KRAMER TOUR Med den riktige Kenny Kramer! Kenny Kramer är personen som Cosmo Kramer är baserad på. Jag fick veta jättemycket insider stuff om karaktärerna och serien och det var faktiskt en av de bästa turerna som jag åkt på i hela mitt liv.
 
Kramers buss. Tom's Restaurant, där Jerry, Elaine, Kramer och George brukar äta speglas i fönstret!


Jag och the real Kramer utanför "Soup Nazi". Ett Seinfeld avsnitt avbetar detta.

Efter Seinfeldturen åkte jag till Queens, för att fira julafton med Waldemar, Ray, Frida och Niklas. Det var en riktigt mysig julafton med ett stort julbord som gänget hade förberett medan jag var på Kramer-tour!


Frida och jag innan julmiddagen! Vi åt och hade trevligt, tittade på Kalle och sedan öppnade vi julklappar! Sedan kom Waldemars kompisar över på julfest men då somnade jag :)

Efter julafton gick vi till Rockafella Center och då sprang jag på ROBIN MYTE! Lina Mytes lillebror!!!

...fortsättning följer... :)


RSS 2.0