SQUASH!

Idag spelade jag och Karin squash. Jag trodde det skulle vara ganska tråkigt och var trött och seg, men det var riktigt kul faktiskt :) Det var första gången sedan C4-lägret :) när jag var 8 eller något :) Det gick faktiskt bra! Jag har bollsinne från tennis, pingis och fotboll, vilket underlättade. Sport är kul, krävs mycket koncentration. Det är alltså bra både för kropp och hjärna :) ...hjärta också för den delen. Det är mycket MINDFULNESS! Man är inne i det man gör och koncentrerar sig på det och lever här och nu.

Såhär ser en squash-bana ut:




Ja! Mer squash åt mig!

Konsert!

Igår var jag på hälsokonferens och såg två föredrag. Sedan kom min vän Tomas över och lagade lunch i min korridor. Det blev ungsgrönsaker, tzatziki och lammbiffar! Blev jättegott :) Spanjorskan Maria Theresa frågade om hon fick vara med och äta med oss för att det luktade så gott.





På kvällen gick jag och ett gäng på AdVenta i St Nicolai-kyrkan! Det var väldigt vackert. Alex sjöng solo och det är väldigt ovanligt att en nybörjare i kören gör det. När han sjöng så kollade personer i publiken på varandra med stora ögon och fick höra efter hur personer fick gåshud. Det var jättefint! Under konserten gick brandalarmet och även en tjej kollapsade och läkare blev tillkallad. Det var en jättebra konsert, men blandad med lite drama! 

Idag är det föreläsning hela dagen, sedan ska jag spela squash med Karin.. På torsdag-måndag är det sedan hemtenta!

Besök Bianka!

Besök www.biankakielbasa.com för att se fler av hennes bilder!






Ledsna bilder

















Känner inte ens igen mig själv, så om ni inte känner igen mig så är det ingen chock ;)

Upplevelsemiddag!

Jag och Katharina träffades utanför Willys för att laga middag åt upplevelsefolket! Det blev helt vegetariskt.

Förrätt: spenatsoppa
Huvudrätt: Fyllda paprikor och en sallad
Efterrätt: fruktsallad med choklad och kokos


De fyllda paprikorna. Det är ost, couscous och lite sånt gott i.



Efterrätten!

Alla hade en hatt eller peruk (det var temat). Hattarna fick flyttas runt så man fick ha på sig varje huvudbonad! Här kommer lite bilder:


Sofia, Anders, Emelie, Jag.
Karin, Cornelia, Katharina.


Min favoritperuk!


Anders i den fina peruken


Karin i peruken. Ja, den var bästa utstyrseln tycker jag :)


Emelia, Sofia och Cornelia.

Jaha, det var trevligt och kul :) En bra söndagskväll!

Salsaparty!

Igår var det en lyckad tillställning!

Salsaparty på kulturinstitutet. Det började med en nybörjarlektion. Det var segt för det gick långsamt men sen när musiken kom igång kändes det bättre. På festen såldes kakor, kalendrar, dricka och lotter till förmån för ett barnhem i Kenya. Den som jag brukar dansa mest med vann en privat gratis salsalektion av två riktigt grymma instruktörer! Han får ta med sig en person och jag hoppas att det blir jag, men det vet man aldrig ju!


Ledsen modell

Idag var jag modell! Bianka fotograferade mig på en äng, jag skulle vara ledsen, deppig och sorgsen. Det gick faktiskt bra även om mitt grundansikte är muntert! Det var väldigt kul (och kallt). Jag kommer att visa er lite bilder när jag får se dem! Bianka är från Polen, hon är ball :) Hon läser psykologi men det är bara en cover up för hennes äkta intresse och passion: fotografering!


Var modell åt Conor Jones i Buenos Aires i somras! Man lärde sig en hel del av den gången till denna gången. Även åldern "25" gör att man kan agera mer framför kameran, för man vågar det nu.

VÄLGÖRENHETSFEST!



Min kompis ska åka som voluntär till Afrika till sommaren och jobba på ett barnhem. I uppdrag tills dess har hon att samla in pengar på olika sätt. Ett sätt är en salsafest! Det kommer att vara lotteri och försäljning av fika. Kommer även att vara en gratis salsalektion helt gratis 19-20, sedan kostar festen 50 kronor, från 20-24. Alla pengar går oavkortat till barnhemmet eftersom min kompis kommer åka ner dit personligen med allt. Även om man inte tycker om salsa kan man gå dit för att stödja barnhemmet! Vill man inte gå på festen kan man fortfarande skänka pengar! Jag ska iallafall dit och dansa massa salsa för en mycket god sak!!

Jag och Malak ska baka nu, kakorna kommer att säljas på lördag!


En gång per månad :)

Ja, en gång per månad ungefär är det meningen att jag ska träffa mina gamla kriminologi-kursare Blerta, Roaa, Aleksandra och Maria! Hade inte med mig kamera tyvärr! Men jag fixar bilder åt er på annat sätt :P

 <- detta är Fröken R, henne var vi hemma hos idag. Hon har precis flyttat till Tybble så vi gav henne en fin inflyttningspresent! Muggar :)

 <- detta är Fröken B som köpte alla presenter :) Hon träffade jag på universitetet och vi hade följe till Tybble torg för att vänta in resten av folket.

 <- Aleksandra kunde inte komma idag, men Maria var där, hon hade precis fyllt år så hon fick en födelsedagspresent av oss, ljusstakar.

Det blev mycket fika :) Grekiskt nötgodis, vanligt godis, chips, pop corn och äppelkaka! En gång per månad är lagom att träffas, satsar man på att ses oftare så blir det kanske inte av alls! När Blerta kom med påsen med presenter så blev Maria och Roaa jätteglada för de trodde att det var present till den andre! Haha :) Det var roligt.
Ska snart över till Malak och baka hallongrottor som hon ska bjuda på på välgörenhets-salsafesten på lördag! Den måste jag göra reklam för här också!!!

Salsafest

I fredags var jag på salsafest! Gick dit ensam kan man säga, haha :) Fast jag kände ju folk från min salsaklass som jag visste var där. Det var lite jobbigt i början men när man kom igång med dansandet så var det inga problem. Jättekul faktiskt! Det var i lördags och idag är det torsdag morgon! Vi har haft en tenta måndag-onsdag. Den var riktigt tung! Värd sisådär 17 högskolepoäng. Nästa vecka har vi del 2 av tentan, totalt är de värda 20 poäng därför jag sa "sisådär" :) Har fortfarande massor av att saker att läsa. Plugga. Plugga. PLUGGA. plugga. PlUgGa.


Sista!

Igår var sista salsalektionen för terminen! Imorgon är det salsafest. Jag ska dit en stund. Efter salsan var vi fyra personer som åt på Saigon! Kommer fortsätta med salsa nästa termin, tror jag :) Det är väldigt roligt. Vi är några som ska försöka få privatlektioner av en av salsainstruktörerna, i utbyte mot att hon får spansklektioner av en av oss (inte av mig haha).

Just nu har vi existentiell psykologi. Vi använder oss själva i live-terapier. Det blir väldigt tung stämning och folk delar med sig av sig själv väldigt mycket. Det är fint! Men det skapar mycket ångest och man vill nästan fly klassrummt emellanåt...! Idag är det sista dagen, måndag-onsdag har vi hemtenta!

lussekatt och pepparkaka

Idag hade jag spansklektion med min nya privatlärare Herberth. Han är jätteduktig, för vi kör en stund grammatik och en stund tal. Han är från El Salvador men har bott i Sverige i många år och läser till spansklärare här.

Sedan åkte jag och Malak upp på Brickebacken och fikade lussekatt och mjuk pepparkaka hos Jennifer. Oj, det var ju jättegott :) Mmm...mmm...mmm :P :) Jennifer är en riktig stjärna!


Ja

Igår såg jag, Jennifer, Malak & Anders "He's just not that into you" eller Dumpa honom. Jag försöker verkligen tvinga mig själv att inte röra mig många meter hemifrån för att kunna bli frisk, för ja... jag är fortfarande krasslig och det passar inte ihop med min aktiva livsstil! Filmen var bra tycker jag, kanske lite motsägelsefull och generaliserande. Men den var bra.

Idag ska jag verkligen försöka vara lugn igen. Jag borde komponera en självhjälpsbok hur man ska slappa och slappna av, som jag sedan själv skulle behöva läsa 300 gånger :D


torsdag och fredag

Konserten i torsdags var jättefin! Det var kammarorkestern som spelade klassiska stycken! Klassisk musik är väldigt fint, troligtvis en musikgenre jag gillar mest! Satt bredvid min salsa-amigo Herberth och en jätteliten gullig dam. Ett tag var det trevligt att titta på de som spelade instrument, men annars tyckte jag mer om att sluta ögonen och se på vilka inre bilder som skapades.

Igår var det föreläsning hela dagen, sedan stack jag och Tomas till frisören Amadeus i Örebro. Det blev en bra klippning på oss bägge! Påminn mig att jag ska gå dit i januari igen, jag tror jag ska försöka börja att ta hand om mitt hår nu nämligen ;)

Efter der åt vi på Saigon, god, fräsch mat! Sedan gick vi på en psykologfest på stan en snabbis, folket där skulle på Weeping Willows-konsert, men vi skulle vidare till bion för att möta upp Jennifer & ett gäng andra! Jennifer hade anordnat ett event och bjudit in folk till filmen Paranormal Activity 3. Mitt snacks för kvällen var lussebullar med Brämhults citronjuice, lite udda, men jag var mer sugen på fika än godis :P

Filmen ja, mitt hälsotillstånd (hosta) störde nog min upplevelse. Jag kunde inte hypnotiseras in i filmen eftersom det ständigt kliade i halsen, så jag kan inte ge filmen ett rättvist betyg idag eftersom jag var alltför ofokuserad.


Men är man intresserad av spöken, se den!

Förresten är jag fortfarande sjuk och borde inte göra så mycket saker, jag ska ju ligga hemma och återhämta mig, JU!


intressant...!

Är fortfarande sjuk! Ska hämta någon slags hostmedicin på apoteket i eftermiddag efter att ha ringt och fått recept på det direkt över telefon!

Är på föreläsning idag, jag bara suger in allt som sägs och tänker hur underbart intressant det är! Ja, just nu känns det som riktig lyx att plugga och hur grymt och intressant det kan vara.

Ikväll ska jag på en konsert med en salsakompis, det ska tydligen vara "speciellt" så jag har inte fått veta vad som kommer att spelas, men det blir spännande! Idag fick vi se på klipp ur Good Will Hunting och lite analys av terapin som de för där. Jag ska se hela den filmen snart, det var längesedan!


En julklapp är fixad...

Japp, idag fixade jag en julklapp till lille Niklas...



Målade en tavla! Blå-gula händer står för Sverige och röd-vita/gråa står för Österrike. Målade sedan en liten räv och tyckte det skulle finnas en sol med på bilden, som sedan blev en kyckling...vilket passar ganska bra ihop med en räv! Jag målade ju en tavla åt Mia när hon föddes, nu är det Niklas tur! Det är roligt att skapa något. Jag vet inte om jag är klar dock...! Får se, tänka och känna!

Inatt blev jag väckt av Maite (spanjorskan i korridoren). Hennes nyckelgrej funkade inte och hon hade väntat 30 minuter på att någon skulle komma och öppna. Ingen kom så klockan 3 ringde hon och väckte mig (fast jag sov nog inte, låg bara och hostade). Iallafall så knackade hon precis på och gav mig jelly-godis för hon hade så dåligt samvete!


Nattlig magträning

Host host host host!

host host host host!

host host host host!

Repetera 12x1000 så får du rejäl träningsvärk i övre magen. Sömnen får dock lida, vilket inte är bra då musklerna behöver vilan för att sedan återhämta sig!

Lämplig hostmedicin, någon?

längar efter...

Mina brorsbarn, sötnötarna Mia & Niklas:



Det jag hör från Wien är att Mia är en väldigt smart unge!

Här är Mia, uppklädd, med pappa Alex:



Den 10:e december ska jag fira julafton med Mia, Niklas, Alex, Judith, Mamma, Pappa, Paul och Farmor. Kommer nog lite annan släkt också! Det blir en tidig jul i år, snart bara en månad kvar!

KLADDKAKANS DAG

Kommer alltid på det försent. Men idag är det ju den där viktiga dagen!! KLADDKAKA!!! Ligger ju här och hostar så det lär inte bli någon kladdkaka... :/ Vi får se vad som sker senare. Har iallafall fått i mig glass :D mmm :)

Får bli mer glass senare, jag har ju ont i halsen och då MÅSTE man äta glass!!

En sjuk helg

Mårten har bott hos mig torsdag-söndag. Det har varit trevligt att ha sällskap nu när man varit sjuk. Annars brukar ju mamma ta hand om mig :)

Igår var jag fast i sängen hela dagen. När jag vaknade imorse hade jag knivar i halsen och jag tror någon hade kastat en TV på mitt huvud när jag låg och sov! Iallafall så orkade jag upp och dra mig hem till Tomas för att laga kroppkakor. Kroppkakor har jag aldrig ätit i mitt liv, det är typisk svensk husmanskost. Tomas kokade potatis, och stekte kalkonkött med lök. Potatisen mosades ner tillsammans med mjöl och ägg för att sedan rullas till små bollar som man sedan fyllde med kalkon och lök. Sedan kokade vi bollarna i varmt vatten, tills de flöt upp till ytan. De serverades med smör och lingonsylt. En ny smak. Annorlunda mat, ingen ny favorit. Men jag gillar ju att testa nya saker, varje vecka blir det någonting nytt! 



Sedan såg vi två delar av en serie, landet brunsås. Vettig serie måste jag säga. Första delen handlade om köttindustrin och andra om livsmedelsverkets rekommendationer av hur man bör äta. Är man i en debatt om man ska äta kött eller inte så tycker jag inte det finns så mycket argument för att äta kött.


Helg!

Visste ni att de yrkesgrupper som oftast drabbas av psykiska sjukdomar är präster och psykologer (tror det var DN som skrev det). Undrar varför! Någon som har en idé?

Kan det vara så att man lär sig för mycket om psyket och försöker få det att fungera så bra som möjligt att man stör dess naturliga struktur? En annan anledning kan vara att man tar med sig andras problem hem efter jobbet? Kanske får man höra så jobbiga saker att man stänger av sitt eget känsloliv? Vem ska lyssna på psykologen när andra kanske tror att psykologen vet bäst (fast den inte gör det!)?  

Nu är dieten slut och jag har ätit jättebulle, pasta, taco, gröt, banan och coca cola hitentills. Vet ni, det som är konstigast är att socker inte smakar någonting längre. Efter att ha varit utan socker i en månad så har smaken försvunnit för mig. Dock är jag övertygad om att den återvänder till mig. I nuläget skulle jag inte välja söta saker för det är inte gott, men jag har ett "sockerminne" som sakta kommer att väckas till liv. Men vill ni bli av med ert sockersug så går det ganska snabbt! Det tog 2 dagar för mig, men observera att det säkert kan se jätteolika ut hos olika personer.


Gårdagens Tacomiddag hemma hos David & Cecila, med hans två bröder, en flickvän, hennes bebis och två andra vänner :)

Jaha, nu är jag sjuk förresten, så det blir sängen hela helgen och läsning :) Äntligen kan jag komma ifatt med studierna :)


torsdag

Idag vaknade jag med lite ont i halsen! Ingen träning :( Många vänner har varit sjuka och jag har hört mycket "sjukprat", vilket jag tror påverkar hälsan negativt också. Jag stressade i mig en lunch igår och jag blev sjuk efter det. Alltså betyder det att man ska vara petig med att ta det lugnt och inte stressa :)

Idag är det sista dagen för min diet! Ätit enligt LCHF i en månad! Får se imorgon vad testen kommer att visa. Jag mår bra av dieten men jag kommer vilja äta lite frukt och potatis :) 

 Jag ser fram emot det sociala som att äta normala luncher och middagar innebär!

 

förluster

Vad man lär sig hela tiden!

Idag hade vi en dag med en person som är psykoanalytiker.

Det mest intressanta och det jag tänker ta mig med är följande: Varje gång vi förlorar någon eller något så sörjer vi. Vi har älskat något och det objektet finns då på ett sätt representerat inom oss. Vi älskar det och vill hålla det levande. Efter ett tag börjar vi hata objektet, varför lämnade det mig? tänker vi. Så det blir alltså en konflikt mellan att hata och att älska, vilket tar väldigt mycket energi och man blir trött! Tillslut finns en fin känsla kvar, som är en slags accepterande kärlek men man förmår sig ändå att gå vidare.

Det är viktigt att man lever ut och bearbetar sina förluster för annars finns det risk att hamna i depression och melankoli.

Vildsvin!

Igår blev det finmiddag med min vän Tomas! Vi åt vildsvinsbiffar med trattkantareller. Han åt ris till dessutom. Min impulskontroll har inte blivit bättre av min diet! Jag stoppade riset i munnen för att testa det men kom på att jag inte får äta ris och spottade ut det, haha. På fredag är ju min sista dietdag. Nu har kroppen vant sig och anpassat sig till detta så jag känner ingen jätteskillnad!

Idag blir det kycklingfilé, bearnesås och halloumi. Fin mat!

Hade spansklektion igår, snart ska jag börja med privatlektioner också, så jag kan spetsa till spanskan! Det är ju jättekul med språk!

I helgen ska jag på musikal i Skövde, Jesus Christ Superstar. Tror den blir grym! Jag skulle gå med någon men nu står jag här med två biljetter och jag försöker hitta någon annan att gå med än min orginalplan! Nåväl! Får väl se hur jakten på amigo/amiga går :)  

RSS 2.0