HUR?!

Hur ska jag överleva utan Dumplings, denna gudagåva?

Vet inte var eller hur jag kan få tag på det på samma sätt. Nu köper jag 500 gram dumplings för 20 kronor och äter! Jag förstår varför asiatiska utbytesstudenter vill laga sin egen mat i Sverige! Maten här är så sjukt god!

Tentastress

Snacka om tentastress! Nu är det snart dags för tredje tentan denna veckan! Jag håller på att fixa med ett papper som man får ta med sig dit...och slänger in ett blogginlägg samtidigt! Men det är verkligen hektiskt, men jag koncentrar mig urdåligt. Kanske för jag tänker på andra saker, så som en uppkommande psykologexamen mycket snart! Sen jag och Teo var lärare på stresskursen har jag gjort saker och ting utifrån "good enough"-perspektivet, vilket ibland kan vara stressigt eftersom man blir rädd ifall det räcker hela vägen! Men idag är det en tenta i kulturell psykologi! Den kursen har jag njutit av hela terminen!

Ha en bra dag! Efter morgondagens tenta åker vi till Guilin!

Ta en titt!

Pengar kan göra dig galen, titta på denna korta video:

https://www.youtube.com/watch?v=hzP0yLyDsRs

Jag vill leva bra, men fokuserar inte på pengar i livet.

Johns födelsedag!

John har så många vänner! Han hade tre stycken tillställningar! Jag tog mig till två! Den första var i lördags: en BBQ i Tai Po, där vi betalade ett pris och sen fick man grilla hur mycket man vill! Den andra var bara en enkel lunch på Morningside, på hans faktiskta födelsedag! Det är verkligen jättemånga som fyller år dessa dagar!

Idag!


Hemska vecka

Jag tror det kommer bli en jobbig vecka! Har 4 tentor! Idag, onsdag, torsdag och fredag och jag har jättemycket att läsa och plugga in! Men på fredag åker vi till Guilin, Kina iallafall! För att sedan hetsa sista veckan och skriva klart 3 papers - 10 + 10 + 3 sidor... puh! Jag vaknade upp med lite ont i magen för det är inte så kul att råplugga, men det är enda valet i nuläget! Så nu kör vi helt enkelt!!!


Farewell!


IASP Dinner!

Igår var det adjö-middag för de internationella studenterna: Det var en stor buffé på ett lyxhotell i Hong Kong! God mat och många utbytesstudenter. Dock ville fler komma än vad det fanns plats för så det var lite bråk. Tidigare år har aldrig så många varit intresserade att gå. Efter middagen åkte jag, Manca, Sophie och Katri hem och tittade på en film, sen övernattade jag hos Sophie eftersom hennes rumskompis aldrig är där. Nu sitter vi och pluggar tillsammans: Har ungefär bara två veckor kvar i Hong Kong innan resandet börjar! Jag ser slutet i Hong Kong! Väldigt sorgligt. Ett år vore trevligt. Kommer nog bli många tårar innan jag åker härifrån!

Dubbelentré till Kina fixad!

Jag fick dubbelentré till Kina! Det betyder att det blir Guilin nästa helg och sedan blir det Peking en hel vecka! Alla rekommenderar Peking-anka! Ska bli riktigt kul! Nu är det dags för den sista Kung Fu-klassen, någonsin här i Hong Kong! Allt närmar sig slutet!

Flyktig söndag

Istället för att börja med pluggandet idag har jag bland annat googlat mig själv! Det kom upp sex bilder.... som handlar om när jag gjort ett mattetest, cyklat 140 mil, stämt Lunds universitet och jobbat på lyxkryssaren! Haha... ganska roligt ändå! Men strax är det istället dags att ta tag i studierna för idag...

Här är bilderna

Kung-Fu-middag

Igår var det hot pot-middag med kung fu-folket! Det var gott, men man blir så extremt mätt...så man knappt kan gå efter! Vår Kung Fu-lärare ska flytta till Los Angeles och Hollywood med sin fru och spela in Kung Fu-filmer där och vara Kung Fu-lärare! Ska bli kul att se honom som stuntman i framtida filmer! Då har jag bildbevis på att han var min tränare!
 
 


Idag bär det av till Kam Shan Country Park, en appark. Jag kallar det apastället!


Veckans skumma händelse

Klockan 2 på natten knackar det hårt hårt på dörren. Ledaren i studentkommittén stormar in i rummet och frågar efter Student-ID-nummer och kollar under sängen efter besökare (det är ju emot reglerna att ha besökare). De stormar in i alla rum...och hos min granne från Finland stormar de in utan att knacka. Hon kunde inte somna om. Det kändes en aning "intruding" måste jag säga...! Det finns ju redan en kontroll när man går in genom dörren så det skulle vara ytterst svår att smuggla in folk...

Andra saker som är inkräktande på privatlivet är på några av våra lektioner där de frågar efter närvaro. På dessa lappar där man skriver sitt namn och studentnummer är uppgiften att fylla i väldigt känsliga uppgifter om sig själv! Exempelvis ett anknytningstest, nämna de mest stressande situationerna man upplevt i sitt liv (det var bara denna veckan...listan kan göras lång). Jag och Saana tappar ofta hakan, eftersom många lektioner handlar om att man ska lämna in massa känslig information för att få närvaropoäng.

I helgen blir det Kung Fu-middag och sen lite turistande i Hong Kong! Ska bli kul! Men just det, jag ska sätta ihop ett paper också :P

Röd panda och vanlig panda i Ocean Park

 
Åh vad fina de är! Har ni sett en röd panda tidigare? På kinesiska är de kallade Liten Panda! De är så söta och fina!
 

Visa

Idag ska jag och Sophie åka till Wan Chai för att fixa visum till Kina! Jag kommer åka dit två gånger så det blir dubbelentréer!

Först blir det till Guilin, som är den vackraste platsen i Kina, sägs det:
Ska hit sista helgen i april! Har två papers som ska in veckan efter så det blir väldigt stressigt! Men har inte någon annan tid för detta! Måste passa på!
 
Den andra resan blir till Peking 3:e-9:e maj!
 
Sen verkar det som att det blir en helg i Hong Kong, sedan några dagar i Vietnam och några dagar i Sydkorea! Måste boka och kolla upp alla detaljer.
 
Strax ska jag hålla en presentation om psykopater, som är 20% av betyget. Är inte så värst förberedd, men efter att ha gjort en kandidatuppsats om ämnet så har jag lite fakta med mig i alla fall!
 
 

Definition av sköna kläder

Idag kom jag på en definition av vad sköna kläder är: Sköna kläder är sådana kläder som man kan ha på sig dag och natt - alltså man ska kunna sova i dem! Om jag reser och har med mig ett begränsat antal kläder ska vissa plagg kunna användas dygnet runt! Jag har en pjamaströja som jag använder dagtid, den är luftig och jag fick den av mamma! Sen har jag ett linne från H&M som jag också sover i och som jag använder dagtid. Får bli några extra tvättar bara!

Här är min favorittröja: för dag och natt :)


Mancas födelsdag!

I fredags firade vi Mancas födelsedag! Åkte till Causeway Bay och åt på en japansk restaurang - grillat! För att sedan hitta en bar i LKF, som låg på ett tak och man kunde se alla vackra skyskrapor i Hong Kong! Jag tycker om att gå på finare och lugnare barer! Var trevligt! Ocean Park var en fortsättning på födelsedagsfirandet av Manca!

Manca är hon i randig klänning :)

OCEAN PARK HONG KONG!

Idag åkte jag, Manca, Niklas & Piero till Ocean Park!
Piero, Manca och jag som tittar på en röd panda! Hur söt som helst! Kommer bilder på den sen :)
 
Annars var ocean park en höjdare: ett zoo blandat med nöjesfält, i Hong Kongs vackra berg!
 
Lite bilder
Vi åkte dit vid 11 och dagen avslutades 19.30 med en riktigt cool vatten-, eld- och raketshow!

Regnigt i Hong Kong

Det är regnigt i Hong Kong dessa dagar! Tror det är säsong för det nu! Som tur är har jag väldigt mycket att studera så jag kan sitta inne med mina böcker och min dator! Idag har jag gjort ett arbete som jag skickade in 23.59! Nu är det bara fyra arbeten och fyra tentor kvar denna terminen (tre veckor till), något grupparbete och lite småuppgifter :)

Igår och idag sprang jag 40 minuter för gymet var stängt, men ska dit imorgon! Hoppas det är öppet!

Thailand del 3

I Bangkok fick vi bo på hotel River heaven helt gratis, eftersom det är där Daniel bor!
 
Daniel och hans kompis Robert tog med till den mest kända backpackergatan i Bangkok där vi handlade lite och sen besökte en pub och en nattklubb. Det är så extremt billigt i Bangkok, jag köpte några klänningar!
Dagen efter turistade vi! Vi såg mest the grand Palace och området vid hotellet...vi hänge i poolen ett bra tag också, riktigt skönt! Min kamera fick sand i sig i Hua Hin och fungerar inte längre, men jag hoppas att den går att laga, annars får jag köpa en ny. Får förlita mig på alla andras bilder tills vidare!
Lite turistbilder:
Daniel, jag och Christoph på en båttur på kanalen i Bangkok!
Det enda minuset jag upplevde var att all mat innehåller fisk och skaldjur, det är dåligt för mig, men förmodligen inte för de flesta andra! Annars kommer jag definitivt kunna åka dit igen!
 
 

Thailand del 2

Andra stoppet: Hua Hin!
 
Snacka om att det var inspirerat av svenskar...
För övrigt så det blev en massage där, hur billigt som helst! Även mycket häng på stranden och alla av oss blev solbrända! På kvällen kom Arimatti, Matti & Mark förbi (de kom från Bangkok och skulle vidare söderut), då blev det middag och biljard! Vattnet var som i ett varmt badkar! Helt superbt!
 
Saana & Elias stannade i Hua Hin medan jag och Christoph åkte till Bangkok för att träffa Daniel, min kompis från Hjo folkhögskola!
 

Thailand del 1

Jag gör tre inlägg om Thailand eftersom vi kan dela in resan i tre delar! Först anlände jag och Christoph till Bangkok, vi tog en taxi i två timmar till staden Kanchanburi, där vi gick runt i staden, det var 42 grader varmt och ingen vind. Det kändes som jag hade feber, det var så himla varmt, jag mådde inte bra i den värmen! Men vi besökte River Kwai-bron och undersökte staden, åt mat :)

På kvällen kom även Saana & Elias från Bangkok, tillsammans åkte vi på tur dagen efter: vi besökte Erawan vattenfall, red elefant, åkte bambuflotte och åkte på en dödlig järnväg. Hade en riktigt bra dag! På kvällen var vi riktigt utmattade, vi bestämde oss för att vi ville ha en strand och åkte därför till Hua Hin!

Lite bilder från Kanchanburi:

Stället där vi bodde, utan AC. Men inga problem för mig, jag gillar det varmt!
Bambuflotten! Vi fick hoppa av och simma i vattnet!

Tillbaka i Hong Kong

Uppdaterar snart om Thailand, men det var jättebra iallafall och jag träffade min gamla kompis Daniel och shoppade lite klänningar!


RSS 2.0