enferma



Jag är sjuk... :(

Kombination av:
- Bara 8 timmars sömn på hela helgen.
- Vinter i Buenos Aires.
- Jobb på ett statligt sjukhus, där de inte har råd att värma upp sjukhuset ens (läkarna jobbar där näst intill gratis dessutom) = jag fryser!
- Barn som nyser på mig på sjukhuset.
- Kallt sovrum.
- Skydiving

Försöker kurera mig själv änsålänge... får se hur lång tid det tar!! Har lite sjukhusfobi!!

Saknar sommar i Sverige när jag ser bilder på jordgubbar!!


obs...är inte sjuk på bilden, än!

skydiving 3000 meter !


hejdå planet!! fritt fall!





schysst landning!!

Jag har hittat en grej jag vill med livet... bli extremsportare!!!

spanglish och nästan skydive

Igår var jag på Spanglish. Jätteskoj! Jag kommer nog gå flera gånger. Man får sitta med en person och prata engleska fem minuter och spanska fem minuter. Det kostar 30 pesos och man kan ju bli polare med argentinare som man sen kan träffa och prata spanska och engleska gratis med :D

Idag skulle vi skydiva... Vi var 6 personer som åkte! 3 fick hoppa 3 fick inte för vädret blev för dåligt. Jag ska hoppa imorgon! Men var grymt trevliga personer som åkte för att hoppa iallafall... pratade mycket spanska med dem!



Jag fick på mig dräkten som fick åka av när det blev för kallt och vindigt. Men imorgon ska jag hoppaa!!!


Riktig biffmiddag!!

Åt på La Carrera! Det var riktig biff. En trevlig upplevelse men kommer nog välja nåt lättare i framtiden. Är inte en riktig biffperson. Jag är en kycklingperson. Me gusta pollo!! Men det är alltid kul för sällskapet.


Spanskan går framåt, sakta men säkert! Nästa vecka ska jag få privatlektioner, ska kombinera dem med att voluntära på sjukhuset. På lördag ... :) då ska jag Hoppa från ett plan. TIME 4 SKYDIVING igen :D


Chantalle (Holland), jag, Kate (Kanada), Evelyn (Australien) & Bryant (USA)

Maaat:



Mätt som en plätt blev man!

:)


Tours de BA

WOW... vilken dag!!

Varit på två turer från 10-19 och lärt mig extremt mycket om Buenos Aires. Ibland ser man byggnader och dylikt men vet inte bakgrunden. Att få bakgrund och historier är verkligen guld värt.

Började se en film om Argentinas historia. Sedan gick vi till Plaza del Majo. Där protesterar kvinnor som blev av med sina barn och barnbarn för 34 år sedan (sådana som inte gillade regeringen). De protesterar där fortfarande
en gång per vecka.

Palatset är målat av oxblod för att det skulle bli billigare så.


Sinda, Dolores & jag utanför Casa Rosario.

Efter slottet gick vi igenom San Telmo igen... och åt en god lunch! Jag tog en enkelt tortilla. Vår guide åt med oss också!



Sedan åkte vi till La Boca, ett slumområde som någon bestämde sig för att måla i coola färger och som blivit riktigt turistigt!! Vi åkte buss mellan olika ställen och barn liftade på bussarna, alltså stod på kanten på utsidan, riktiga sensation seekers. En 7-8-åring försökte pick-pocketa en i min grupp också. Kan slänga upp nån bild när internet går lite snabbare någon gång :)


Puerto Madero. Det bor typ 10 personer i en sån där skyskrapa. De byggde dyra bostäder men ingen har råd att bo där! Lite klantigt kanske.

Buenos Aires, in my heart!!!


Marknad

San telmo-marknaden är jätterolig att gå på här i Buenos Aires. Jag och James sprang snabbt igenom den för att sedan möta upp med min vän Javier och hans polare på ett café med en konstig kypare!!



Idag ska vi gå på två turer i Buenos Aires. Idag är det nationaldagen så vi är lediga från skolan!

Jisses & Bilder

Idag åkte jag, James och Sinda till en park. På tunnelbanan (subte) tog vi fotografier. Plötsligt började någon på subten att hosta våldsamt och ställa sig i en ställning så han tog upp all plats (det såg ut som han skulle spy). Vi blev inträngda i en hörna, men lyckades fly till en annan hörna. Vi var mest rädda för bakterier och tyckte det var en jättekonstig upplevelse.

Efter ett litet tag kom en dam fram till oss och sa att de försökte råna oss och att vi skall vara försiktiga när vi kliver av Subten även. Det är ju ganska uppenbart i efterhand. Man ska titta eller hjälpa den som är "sjuk" samtidigt som någon annan stjäl sakerna. Min kompis väska var öppen (men den var tom sedan tidigare) så vi blev inte av med något. Men det är ändå lite läskigt vilka tricks de använder. Man måste verkligen vara försiktig i Buenos Aires.

Lite skakis, hade vi ändå en trevlig promenad i parken.

Ikväll hade vi ett hejdå-party för James. Just nu lär jag mig mer om amerikansk kultur än argentinsk. Ska träffa en äkta argentinare imorgon dock och försöka fokusera på att lära mig mer om Argentina och utveckla spanskan!

Igår i bilder:


The roomies outside the park


Sen var vi på graffiti-tour. Har fått ett helt nytt perspektiv på denna konst. I Argentina kunde en 15-åring som rökte på gatan få dödsstraff, graffitin är en slags frihetssymbol. Det är dessutom många gråa och fula väggar och istället blir de målade med graffiti-konst. Finns mycket politik och bakomliggande information om detta.


Intressant konst va??


Sedan var det James leaving-party!


Me gusta la casa grande!

Mi casa

1 veckas spansklektioner avklarade :) Det är jättekul! Det är jag och 5 amerikaner i min klass. De är här för att de är lärare och behöver lära sig spanska så att de kan kommunicera med barn vars föräldrar bara talar spanska! Vi har så roligt på lektionerna och lärarna är så snälla.

Idag ska vi till parken, gå på en Tour de Buenos Aires, sen är det husfest för en av våra rumskamrater lämnar oss!

Såhär är mitt boende förresten:


Här bor jag med Sinda. Vi har kök och toalett och en terass utanför.

...sen delar vi även detta:
Finns rum för tre personer och två toaletter samt kök.


Detta är där man kommer in, sedan går man igenom det och kommer till vårt rum. Vi bor på ett tak kan man säga! Men det är trevligt!! :)

Bor i ett av de lyxigaste områden i Argentinas huvudstad Buenos Aires, ändå är min hyra här billigare än mitt lilla studentrum i Örebro!

Buenos Aires. Första inlägget!

Hola!

?Como estas?

Flög genom askmoln och grejer för att landa och bosätta mig i BA, Buenos Aires, Argentina!

Det är jättebra här. Jag läser en spanskkurs. Ska påbörja ett voluntärjobb på ett sjukhus också! Dagarna är fullproppade med roligheter och jag trivs väldigt bra!

Bor väldigt schysst i det bästa/lyxigaste området som man kan känna sig säker i, med 3 killar (en dansk, en amerikan och en costarican) och Sinda, min vän!

Såg en häftig trumkonsert! Åh, det är mycket jag vill berätta...får väl lägga upp en slags plan bara :P
Återkommer! ;) önskemål?

Trivs iallafall :)...även om det är "vinter" här nu! ;)



Galen trumkonsert. Tänk er en rockkonsert (alla står och hoppar och dansar) men bara massa trummor och sånt!

Imorgon

Imorgon åker jag till ARGENTINA!!!

oooo

Idag har jag träffat Jocke, Nicolaso, Jenny, Paul & Farmor...och mamma & pappa såklart! Var så skoj att träffa mina sköna skånevänner!! Man blir glad av energiska, trevliga & roliga människor!!

Snart åker jag ju, det är sorgligt på ett sätt... men kul på ett annat. Jag älskar äventyr och så. Trist att lämna vänner och familj men de blir desto mer uppskattade när man är borta ett tag!!

Ha det så bra, jag hoppas jag kan börja packa snart!! <3

På G

Mitt nya rum! Jag fick inga bra bilder på det, så ni får nöja er med toalettrummet, utsiken och mig!



Utsikt från mitt fönster! Trevlig sådan tycker jag!


Jag, utmattad i mitt nya rum...! Ganska utmattad...

Men mycket tacksam av all hjälp jag fått!!!

RSS 2.0