Mia & Niklas

Brorsan och hans fru är här, med Mia och Niklas! Mia är 3 och Niklas är 1 :) Vi har haft det jätteroligt idag. Idag fick jag bli Mias favorit, som fick göra ALLT med Mia. Imorgon tippar jag att det blir min syster Pauls tur! Då kan jag vila och plugga lite istället. Idag gick vi till stranden och gjorde sandslott två gånger, sen har vi lekt hela dagen och sett skönheten och odjuret samt ätit massa gott!

Ha en trevlig kväll :D

bilder

Idag har det blivit två promenader och 8 olika fitnessövningar. Kör på lite lugnare semesterträning, men det är ändå lite lagom aktivitet.

Hittade en rolig sida där jag tog lite bilder från. Sidan heter: www.idatedthatdouche.com/












Vettigt va?



Såg en vettig bild som jag stal hit :) Processen mot ett mål, som ibland kan vara lite seg! Mitt mål denna termin är D-uppsats och jag har redan börjar läsa lite. Konstigt nog känns det som jag känner igen det jag läser. Man ska väl bara praktiskt omsätta det. Men efter fyra år på psykologprogrammet har man nog fått en bra grund för vad man än gör inom psykologin i framtiden.

I Yngsjö!


Hittade en rolig bild! Jag har ju inte tränat nåt speciellt i sommar. Är hemma i Yngsjö nu och här finns ju lite gymredskap som jag kan använda mig av!

Nu inväntar jag min mamma som ska komma hem med god frukostmat (efter att hon har jobbat natt)! Hon är förmodligen och handlar så därför får man vänta extra länge!

Sen ska jag testa den här (som jag hittade i vår frys):


och dessa (som jag redan testat):



Vi bor ju nära Ingmans glassfabrik som har lagerförsäljning och därför har min pappa köpt jättemycket glass! Nu blir det att äta glass i stora lass :)

Denna finns också i frysen (Lovice Nougat och choklad). Gott :)



Dagens Tårta


Kladdkaka, med skumraketer och blåbär på, dagen till ära, då Paul fyller 29 år!


Bild från gårdagens båttur på Hjälmaren!

...med mig och pappa:



Idag ska vi ta en tur på slottet (guidad visning), sedan tar vi en lunch och sedan ska vi ta en tur till Nora och äta Noraglass (inte jag då), men de andra lär göra det!

Jag gav min syster ett slags servettöverdrag som är gjort av en koala samt ögonskuggor som är specialiserade för gröna ögon samt ett hår-mousse!

G R A T T I S !!!!

Cykelturen avklarad!

Det blev 140 mil på 13 cykeldagar och en vilodag! Mycket bra! Jag känner mig nöjd och stolt och glad att vi klarat av det! Har över 1000 bilder, ska se till att få upp några! Har skrattat och haft roligt nerför och klagat och svurit i uppförsbackar! Har varit riktigt roligt och lärorikt.

Om en liten stund kommer min syster hit. Imorgon kommer pappa hit. Vi ska åka på en kryssning på Hjälmaren och kanske gå på vandring på slottet! Pappa kommer med mat så jag ska klara mig under terminen!


Lunch utanför Valdemarsvik. Det blev mycket mat under resan och alla gick upp mellan 5-7 kg. Vi håller på att forska om det är fett, vatten eller något annat. Får väl se hur kroppen väljer att reagera kommande veckor!


Hopptorn vid badplatsen i Kalmar. Jag vaktade sakerna istället för att hoppa ;) Det var ju kallt!


Jag och Anders åkte ner till Stenshuvud då vi hälsade på "himma" i Yngsjö. Det var en regnig och dimmig dag!


Mitt favoritlandskap att cykla i! Platt och trevligt! Fremling kom först in... då sa jag att jag skulle komma sist ut iallafall. Det blev slagsmål runt skylten och jag kom tyvärr inte sist ut ur Skåne. Jag blev knuffad före Fremling!


Mycket tältande blev det. Här har vi ett litet träd i vårt förtält. Sov som skönast i Karlshamn eftersom där sov vi på massa löv, det var riktigt skönt! Skönast var dock att sova inomhus :D


Teos favoritplats: Varberg. Där kan man nämligen Kite-surfa!


Efter EN HEL dag av regn och åska dansar jag och Teodor rave för att hålla värmen. Efter det så når vi Kristinehamn där vi får låna en lägenhet att sova i. Det var vår sista natt, då åt vi pizza och slappade i soffan och sov väldigt väldigt gott!


I mål efter 140 mil! Vi lämnade av Fremling i Säffle (20 mil bak)! Så vi åkte fyra från Brickebacken i Örebro och kom hem 3. När vi kom hem blev det mat som Teos fru Mona lagade till oss!

Cyklingen...första 6 dagarna!

Åkt från Örebro, via Norrköping, Oskarshamn, Kalmar, Karlskrona till YNGSJÖ! Det har gått 6 dagar. Jag är jätteglad att vara här! Vi har kört 13 mil vissa dagar, runt 8 vissa. Haft 3 dagar där vi kört 13 mil. Det är ganska mycket och man måste äta hela tiden. Jag skulle inte proppat i mig så mycket, men min trupp tjatar på mig. Det märks direkt dagen efter annars, eftersom man blir helt skakig!

Har sovit på vandrarhem en natt och resten i tält! Det som är jobbigt med resan är att sätta upp och ta ner tält, att sova i tält, att sakna all vardagslyx. Det som är kul och enkelt för min del är att cykla. Det är även lite svårt med maten eftersom jag har många allergier. Vi hamnar ofta på pizzerior och dylikt. Jag mår bäst när jag kan välja min egen mat. Nu är man i en grupp och får anpassa sin kost efter det. Såklart äter jag inget jag är allergisk mot. Vi har väldigt roligt tillsammans och oftast är det glada miner, utom på morgonen (från min sida).

Hade någon annan sagt till mig att de cyklar minst 130 mil på två veckor hade jag tyckt att de är GALNA. När man gör det själv är det liksom normalt och man tycker inte det är så galet :)

Lite bilder:

Före turen utanför Teos hus! Jag ser ju inte så jätteglad ut! Johan, Teodor, Anders och jag.


Första måltiden i Finspång. Ganska fräscha och rena fortfarande :) 10 mil körda, 3 to go!


En random paus. Blivit många stopp för att läsa karta! Ander har en I-Pad som har hjälpt oss i många lägen!


Ett fikastopp, av många fikastopp! Att ta pauser är jätteviktigt!


Ett stopp gjordes i Söderåkra (4 mil söder om Kalmar) för att hälsa på och avnjuta en lunch hos psykologklasskamraten Johanna (tjejen i vänster hörna). På bilden är Johan, Johannas sambo, Anders och jag med för övrigt!


Tagen påvägen :)

Idag var det så skönt att komma hem till Yngsjö! Vi steg upp 7.00 imorse, rev tälten, var iväg vid 9. Hade pauser, lunch, fikor, två punkteringar...och vi kom fram 22.00! Man är ganska trött och öm efter detta. Får se hur kroppen hanterar en vilodag nudå :)


Imorgon KÖR vi!

Imorgon startar vår gigantiska cykeltur!!


Vill någon ha besök av fyra cyklister påvägen så hör av er!! :D Ni kan maila eller ringa. Vi har övernattning i Yngsjö, Malmö (tror jag) och i Göteborg/Mölndahl! Resten blir i tält! Skulle ju vara gött att slippa ta med tält alls, haha :) Hoppas på solsken nu!!

Dykbilder från Barriärreven :)


Vår sista dag såg vi denna sköldpaddan


Fin va? Han låg och vilade på ett rev.



Fanns gott om nemofiskar!


Såhär tar man sig ner. Jag kom med på en bild eftersom jag tog väldigt lång tid på mig att ta mig ner! Jag har problem med öronen, men när jag väl kommit några meter ner går det enklare!


En revhaj! Ganska liten :)


En stor konstig fisk :) Den är stor som en halv människa. Men riktigt cool!

En tjej ombord gjorde en fotokurs och därför har jag fått tillgång till bilder från vattnet. Jag kommer nog att investera i en kamera så småningom. Nu har jag gjort elva dyk, jag ska nog upp på tjugo dyk först!

Blue Mountains-bilder


The three sisters (Blue Mountains)


Johanna, Jag, Lina & Malak


Johanna, Malak, Bea (som körde oss dit), Lina och jag.


Malak på en kant!


Vi vandrade 250 trappor ner till botten av BM! Vägen upp var JOBBIG, såhär trött var Lina:




Malak & Jag på ett café vid Blue Mountains. Tog bild med en stor koala för att min syster gillar koalor.


I ett av trekkingspåren körde jag och Lina någon variant av le parquer


Lina stretchar efter att vi sprungit och hoppat mellan stigar och stenar!

Det blir mörkt vid 5 i Australien nu på vintern. Vi begav oss mot en libanesisk restaurang och bjöd Bea på middag eftersom hon tagit oss dit :) Riktigt gott :D

RSS 2.0