FULLT ÖS HELA HELGEN MED MINA TWINS!


Mina kära tvillingvänner som bor i Lund kom på besök i helgen! De kom fredag! Då stack vi hem på "idolkväll" med lite andra vänner samt spelade vi TP. Det var trevligt :)


Jennifer, Emelie, Malak, Maria, Karin & Jag.

Sedan sov vi så skönt... speciellt Karin och Maria (jag ville de skulle äta banan).


På lördagen åkte vi till Gustavsvik med sådär 10 andra vänner! Badade och hade kul :D Sedan åkte vi hem, lagade mat, spelade mitt älsklingsspel "Kabale und Hiebe" för att sedan låta folk trilla in till min korridor inför en utgång. Var positivt och trevligt hela tiden och till och med kul på klubben för jag dansade och hade trevligt med Karin & Maria.

På söndagen visade jag Örebro och handlade i en ekologisk affär. Jag köpte chocklad med 100% kakao :P Haha. Den smakar inte så gott, för det är ju sötman man vill åt. Men ändå. Spännande.

Ja, så en mycket trevlig helg. Nu kryper sig pluggångesten på efter att ha haft så skojsigt. Nu är det dags att gräva ner sig i kurslitteraturen!!!!

Indisk kväll!

Efter min trevliga salsaklass igår mötte jag upp Katharina och min salsavän Herbert visade oss till Tegelgatan där en indisk kväll väntade! Folk var klädda i indiska kläder och vi åt en god indisk middag! Det godaste var efterrätten, bestående av chokladmousse, en mörk sådan! Jag längtar efter socker!

I veckan har jag blivit vän med en spanjorska i min korridor och hennes vän. Har fått prata spanska med henne och kompisen. Idag hjälpte jag henne med svenskan hela kvällen! Hon heter Maria Theresa, men kallas Maite. 

Veckans föreläsningar på universitetet har handlat om psykodynamik. Det är sjukt spännande och jag är väldigt pepp på att läsa litteraturen. Synd man läser så långsamt :P och så tycker jag det är svårt att läsa på engelska.

Love, work and knowledge are the wellsprings of our life. They should also govern it. 

Spanska...spanska...spanska...!!

Hela tiden, springer jag på folk som pratar spanska!

Idag började jag prata med den spanska tjejen som bor i min korridor och hennes killkompis, de bjöd in mig till en spansk fest imorgon. Dit ska jag för att leta efter fler folk att prata spanska med :) Jag tycker det är så kul med språk! Min nya hobby :)

Träna Hjärnan! Ja, tack Hjärna :)

Jag fick idén av Jennifer på facebook. Man ska skriva 10 saker man tycker om på en viss bokstav. Det krävs viss hjärnverksamhet för att göra det! Jag ska göra det nu, men ni som vill få lite hjärngympa kan ju göra det hemma hos er också :) Man måste använda många delar av hjärnan. Dels att finna ord på dessa bokstäver, som man dessutom kan reflektera över och fundera på om man tycker om dessa.

Vilka bokstäver ska jag ta då? Hm... jo, jag tar bokstäverna M A T. Det jag tycker om står utan inbördes ordning:

1. Mat
2. Miljö
3. Matematik
4. Mindfulness
5. Mystik
6. Minnen
7. Mamma
8. Minnesövningar
9. MAXI
10. McDonalds

1. Akupunktur
2. Aktivitet
3. Acceptans
4. Atlanten
5. Amerika
6. Astrologi
7. Avkommor
8. Ansvar
9. Allergi
10. Alternativmedicin

1. Taco
2. Tennis
3. Two and a half men
4. Tavlor
5. Tankar
6. Teater
7. Tivoli
8. Tävlingar
9. Timing
10. Tur

SALSA!

Veckan har bara rusat förbi...jag hinner knappt läsa min kurslitteratur!

Man har en klient som tar 1-2 dagar, har spansk-, tysk- och polskkurser samt salsa!

Salsa på Harrys igår, det var mest salsafolk från hela Örebro och säkert andra städer. Jag tror jag dansade i fyra timmar och nu har jag lite träningsvärk! Ibland var det en instruktör som styrde upp, men mestadels var det pardans. Jag hittade en som jag har bra danskemi med (lika mycket nybörjare) så vi dansade en hel del. Sedan fanns det proffs som man blev lite nervös av, men man lärde sig eftersom de var så duktiga på att föra en dans!Det var alltså en väldigt rolig salsakväll! Jag gillar inte krogen i övrigt direkt, men salsakvällar är roliga :D

SalsaSalsaSalsaSalsa

En helt tyst dag

Jag, Johanna & Kristina bestämde oss för att ha en dag helt i tystnad. Vi träffades hemma hos dem för att sedan cykla till Venaskogen utanför Örebro. Där vandrade vi, stannade för en mysig lunch, tog det lugnt. Jag fick adrenalin för jag hittade massa stenar att hoppa på, träd att välta och springa över, samt slunga mig via träden till olika stenar. Kristina hittade jättemånga svampar i skogen också. Efter skogen cyklade vi hem. Vi gick på gymet en sväng och bastade. Efter det förbereddes en grymt god svampsoppa! Efter 8 bröt vi tystnaden för att utvärdera dagen.

Man ser, hör, känner, doftar allt mycket mer. Till exempel satt jag vid nåt tillfälle och fokuserade på olika träd och olika höjder och kunde se jättemånga olika scenarior. Man smakar även maten mer.

Jag märkte hur BRA jag mådde av att få lite adrenalin (hoppa på stenar), vilket berättar för mig hur viktigt det är med kickar i livet.

När man inte pratar känns det som man tar bort något "livsviktigt", men att saker och ting blir enklare och finare då och man ser andra saker. Känns som man skalade bort ett lager på sig själv, för talet kan ju vara en slags sköld eller så också. Istället kände vi.

Man kan fundera på vilken roll man tar i gruppen, om man är passiv eller aktiv. Meningen med dagen är att man ska gå i sin bubbla och ta de initiativ man känner för. Vill jag slunga mig i ett träd så ska jag göra det!

Kommunikationen skall vara så liten som möjligt, detta inkluderar blickar och teckenspråk, man skall bara VARA!

Testa detta med era vänner någon dag, det är faktiskt riktigt häftigt!


En bild på min mjölkfria, fiskfria, grisköttsfria, skaldjursfria lunch ála LCHF.

Jaha, nu kör jag LCHF. Är i övergångsfasen när kroppen lär sig fungera på ett annorlunda sätt eftersom man stoppar i den annorlunda bränsle. Effekter jag har märkt av är huvudvärk (vill ha socker!), kramp i vaderna på natten, trötthet, mindre sömnbehov (nu bara 6,5h istället för 8), svetten luktar starkare (kroppen håller på att rensa ut allt gammalt för att fungera på ett nytt sätt), inte lika "matabstinent" - man håller sig mätt längre och blir inte lika upprörd om jag inte får mat direkt samt en konstig smak i munnen. Det är svårt att säga i nuläget hur det har påverkat humör och psykiska faktorer, men det återkommer jag till.

Såhär ser en typisk lunch ut för mig. Jag kör ju LCHF mjölk-, fisk-, gris- & skaldjursfritt


Kalkonhamburgare delad i två bitar, ena biten med Bearnesås på (gott!), andra biten med aiolisås på (just den sorten jag hittade är inte så god), avocado, fetaost, sallad med olivolja.

Jag hoppas kunna variera mig lite i framtiden :)

NEW YORK!

Japp. Jag har bokat en biljett dit :D

22/12 2011 åker jag dit och 2/1 2012 åker jag hem :) 10 dagar! Ska bo gratis, se staden och träffa några vänner. Ta någon dag i Boston! Känns bra att åka över julafton eftersom jag och min familj ska fira jul 10:e december, hihi :)

Någon som har tips på vad man kan göra i New York?

NEW YORK NEW YOOORK!!!

LCHF

Jag är alltså med i ett experiment då mitt minne, impulsivitet, koncentrationsförmåga och andra funktioner kommer testas under tiden som jag går på Low Carb High Fat - diet. Jag kommer hålla på en månad. Känns lite skumt att proppa i sig feta såser, men de är jättegoda! Jag ska prova på ett gympass idag för att se hur man mår av att träna!

Min mat den närmsta tiden kommer bestå av ägg, spenat, avocado, broccoli, sallad, olika feta såser, kyckling, kalkon, fet korv, nötkött, fetaost, blåbär, vissa nöter, te & vatten. Egentligen ska man ju äta fisk, skaldjur, griskött och mjölkprodukter; men då jag är allergisk mot dessa blir det en extra utmaning att försöka leva på varierad kost.

Idag är det onsdag, jag började i söndags. Jag har känt mig ganska trött och haft ont i huvudet. Jag brukar bota huvudvärk med coca cola eller godis, nu kan jag inte det! Det är intressant vad som kommer hända med kroppen. Speciellt det psykiska! Jag förväntar mig att bli mer koncentrerad och mindre impulsiv. Just nu är jag i en övergångsperiod och hjärnan bråkar med mig! 

Någon som har ett gott LCHF-recept på lager får gärna skicka det! :)

Londres

Jag "glömde" min kamera. Ja, det finns ju inget som heter glömma. Jag tog inte med den för jag orkade inte helt enkelt! Jag tog med en tjock, stor filt istället!

Onsdag: Buss-tåg (försenat) - ersättningstaxi till Skavsta flygplats :) Flyga, framme sent! Åka buss, buss, buss till Roehampton. Somnade först 4 på natten, vaknade av att brandalarmet gick! Jag och Kris fick springa ut och jag fick se alla studenterna. Jisses, de var små (unga alltså!).

Torsdag: Jag, Kris och Hou wie (en kille från Vietnam som är bosatt på Hawaii och hans namn betyder Hawaii), åkte in till stan. Där hittade vi en veganrestaurang där vi åt buffé och cupcakes. Veganmat är ju mjölkfri. Cupcaken var inte speciellt god :P ...alls, faktiskt. Även om det är mjölkfritt kan man faktiskt ha i socker! Sedan gick vi på stan, i hopp om att hitta kläder! Vi hamnade såklart på PRIMARK (billigt & hysteriskt!). Jag hittade bara en väska och en julklapp till min syster. Skulle nog hittat mer men orkade inte riktigt. Det var synd, för jag har inte speciellt mycket kläder!

Fredag: Jag, Kris, Hawaii & en tjej från Hawaii åkte in till stan för att gå på det stora konstgalleriet! Vi tog en guidad tur. Åh vad trevligt! Jag gillar faktiskt konst. Sedan gick vi på det brittiska museét! Det blev sent, vi drog hem, Kris lagade Kyckling Marsala (MUMS!), middagen var klar 23.45 haha :) Stack förbi supermarkets och handlade massa mjölkfria gottegrejer :) Bland annat en sponge cake :) mmm :)

Lördag: Jag och Kris åkte in till Camden, Kris skulle på nån serietidningsmässa! Mötte Lucas som jag också var vän med i Buenos Aires i en "healthy food shop". Där köpte jag något så gott så det finns inte:


Den finns även i jordgubbssmak! Jag hittade en favoritaffärskedja i London med mängder av mjölkfria produkter, nötter, roliga teér och annat hälsomässigt! Jag köpte två teér som jag tappade bort någonstans i Camden :( Köpte inga nya, det hade blivit för dyra teér. Jag och Lucas satt i en park och käkade denna enormt goda kaka! Lucas försvann, jag gick runt själv, sedan kom Kris tillbaka. Vi käkade något på marknaden och kollade runt. Sedan hyrde vi cyklar och cyklade runt Hyde Park, helt amazing!! Det var nog en av mina favoritgrejer... ! Att cykla är så himla enkelt, men så skönt för kropp och själ, i ett mörkt London dessutom. Efter cykelturen begav vi oss till en konsert som min vän Federico spelade i. Han är trummis i ett riktigt bra band. Jag och Kris satt bredvid Federicos pappa. Federico är en vän som jag en gång träffade på Malta (05), då kunde han noll engleska, en gång i Miami (07), då kunde han helt okej engleska och nu tredje gången (11) var han en riktig britt.


Min kompis band, Nurotic.

Söndag: Dagen då min LCHF-diet började (berättar mer om den sen). Sov länge, sedan åkte jag in till stan för att träffa Pavle och hans flickvän! Jag och Pavle pluggade tyska tillsammans i Österrike år 2003 tror jag, haha. Längesen, men vi har setts i London en gång efter det. Vi fikade i Angel, på ett Wiener-café. Mycket trevligt. Sedan åkte jag hem och packade min väska för att sedan på...

Måndag: Buss-tunnelbana-tunnelbana-buss-flyg-buss-tåg-spansklektion i sverige-buss-hem! ;)

Nu är jag back home!



Bye

Nu åker jag till London, kommer till Sverige igen på Måndag!

Adios! :)

Londres, Inglaterra.


Ny veckoaktivitet!

Japp, denna terminen kommer jag att lära en tyska svenska :) Katharina heter min nya tyska vän! Vi pratar en stund svenska och sedan en stund tyska. Ska se filmer, dåliga serier på svenska och tyska. Det är kul att lära henne svenska för hon är så intresserad och motiverad!



Köpt 2 kilo godis till Kris i London, men det blir nog 1,5 kg bara (efter att jag käkat).

Var på första LCHF-mötet idag! Spännande. Jag är med i en studie alltså. Ska sättas på Low Carb High Fat-diet och genomgå psykologtest, vägning och mätning såklart. Har proppat i mig sötsaker och bröd senaste dagarna för jag vet att snart är det slut på det... i 3-4 veckor iallafall och längre om jag gillar det. Idag fick jag testa minne och även impulsivitet. Jag tror testen visar att jag är väldigt väldigt impulsiv och aningen ofokserad!! Men med mindre kolhydrater kommer jag nog att bli lugnare tror jag! Ser fram emot dieten riktigt mycket faktiskt! Ska börja på söndag, i London.

Kan ju uppdatera mina resultat om ni vill veta ;)

LONDON

Onsdag efter föreläsningen åker jag till Nyköping / Skavsta flygplats för att ta mig till London! Kommer fram vid midnatt typ. Åker hem måndag morgon! Det är dags att göra någonting roligt! Örebro är OK, men rastlös som jag är, så måste jag dra iväg ibland :) Ska bo hos en vän från Hawaii som pluggar där en termin, gå och se en annan väns konsert med sitt band...och hoppas springa på de andra! :)

Londres, here I come!


RSS 2.0