IMORGON!

NEW YORK IMORGON!!! JAG ÄR SUPERLADDAD!


Glömska

Glömska, finns det eller är det något vi väljer?


Julafton!

12/12 firande familjen Wendt julafton :) Julmiddag och sedan kom tomten. Det var första gången Mia träffade tomten. Hon fick jättemånga paket! Hon fick många Pippi Långstrump-prylar, en egen liten dator för barn över 4 (hon är bara 2,5)

Testade på fiskspa också under min tid i Skåne. Det var fiskar som åt på mina fötter, det var ballt :)

Lite bilder:


Paul med kidsen!


Vårt köksbord hemma, William ska blåsa!


Lille Niklas och pappa


Syskonen Wendt (verp, paul & alex) och Alex barn (Mia och Niklas)!


Alex & Mia


Mia älskar Steven Gerrard! :)


Mia älskade också lille Ossi (en chihuaua), som bara är 3 månader!


Mamma och Niklas!


Pjamas dygnet runt i Skåne (jag) hahaha :)



Ska lägga upp lite bilder sen från min och Pauls promenad i Yngsjö, som vi kallar "Yngsjö - Urban Beach"


Challenge!

Nu ska jag snart på en challenge!

1. Spinning

2. Ryssjympa

3. Funktionell Styrka

4. Body Balance

Alltså ett Challengepass som vara i tre timmar! Får se om jag överlever :)


To do in New York

1. Vara turist: all sightseeing (frihetsgudinnan, FN-huset, Ground Zero, Empire state building, Brooklyn).
2. Besöka Jerry Seinfelds Café "Monks Diner"
3. Gå på salsaklubb
4. Shoppa Kläder (kommer med tom resväska)
5. Gå på Amerikansk Gospel
6. Gå på Comedy Club.
7. Se någon julshow.
8. Museum of modern Art!
9. Besöka NY veganaffärer och provsmaka allt mjölkfritt som finns.
10. NHL
11. Åka till Boston.
12. Central Park
13. China town.
14. Shoppa loss i fjällrävenbutiken
15. Fira julafton och nyår.
16. Fler EVENTS som är på G. Gärna nåt flummigt

Någon som har någon mer idé? :D


Detta är det viktigaste för mig, i NY. Jag ska besöka stället som Jerry Seinfeld, Elaine, Kramer och George brukar hänga på. Monks Diner!! JAAAAAA!!!


val!

Jag ska ju välja utbyte eller minor field studies eller ingenting! Här är mina tankar...

Utbyte
Jag behöver leta massa kurser, jag läser på avancerad nivå men kurserna man kan välja är på grundnivå, vilket innebär att det kan bli slappt :) Akademin vill ge psykologerna möjlighet att åka utomlands och därför kan kurser på grundnivå räknas, så länge det inte är likadant som någon kurs vi läst. Då får man ett nytt perspektiv på psykologin! Ingen fördjupning alltså. Erfarenheten att leva i ett annat land och kultur är spännande! Jag funderar på Hong Kong, Köpenhamn, Skottland eller Tyskland... eventuellt Kanada. Är ju begränsat var vi får åka.

Minor Field Studies
Åka till Peru i två månader och samla in information (i juli och augusti) för att sedan i Sverige i vår skriva klart en uppsats om detta. Man får stipendie. Det kommer att bli mycket tyngre och mycket mer jobb. Men jag får lära mig spanska. Jag kommer att använda kunskapen jag lärt mig i Sverige för att fördjupa något och jämföra det med svenska förhållanden. Jag tror att en sådan här studie är mycket ansträngning! Så om man vill ta det lugnt och stressa och anstränga sig så lite som möjligt så är det nog ingen bra idé. Men samtidigt kan man lära sig mycket nytt.

Det är alltså två olika saker. Ska man bredda sitt perspektiv, eller fördjupa sig. Lite ansträngning versus mycket ansträngning?

Sista då: Ingenting
Slippa allt vad ansträngning heter och läsa en kurs på avancerad nivå här och sedan skriva uppsatsen här. Precis så som en standardelev brukar göra. Följa normen.

Så. Vad ska jag välja :) ?

Tillbaka i Örebro!

Bilder från min skåneresa kommer snart :)


Här är årets Lucia iallafall! GLAD LUCIADAG :D

delikatess.... hm.

Jag har nåt som kallas restaurangchansen, vilket betyder att man får äta 2 för 1 eller får köpa saker 2 för 1 på många ställen i Örebro. Köpte choklad och lakrits värt 600 kronor för 300 kronor. Det är exklusiva grejer från hela världen. Blev besviken på lakritsen dock för den smakar inte lakrits, den smakar bara som gummigodis, gillar man det och inte lakrits är det bra ju :) Chokladen är god (den jag tål), men jag tror nog att en klassisk söt marabouchoklad är bättre :D

Jag har inte lärt mig uppskatta delikatesschoklad och matvaror än! Kanske kommer när man blir äldre! Men det är bra som julklapp och presenter iallafall :)

PÖLSEDAGSKALAS

Kalas för Mikael, som fyllde 31 år idag! GRATTIS!



Malak bakade en kladdkaka med hallon och valnötter, tillbehör sojagrädde :) Bilden visar bara att kakan var populär. Det bjöds även på baklava, då Mikael inte vill vara traditionell!




Lite födelsedagsfirare :) Jag och Malak gav Mikael fina chokladpraliner och ett kaffe med chokladsmak! Vi drog en hel del skämt och hade en trevlig tid tillsammans!


Malak, Marcus och jag "sovande".


Kvällen avslutades med salsadans! Killarna var rädda att dansa när där var mycket folk men när de flesta stuckit blev det lite dans! Roligt!

tenta inne.

Nu har jag lämnat in hemtentan :) skönt!

På onsdag börjar en ny kurs: ledarskapspsykologi. Har klientförberedelse och planering fram tills dess!

:)

Kalastider!

Igår köpte jag en ny jacka på stan, sedan var det konsert på kvällen: Kalastider! Örebro studentsångare. Jag tycker de var superbra. Kul!

Idag blir det tentaskrivning, träning och sedan umgänge med en kompis!

Nu KööööR Vi!


Tomas 30

Idag fyller Tomas år! Min käre kamrat!!



Hänger en hel del med honom här i Örebro! Jag ska ge honom ett presentkort på en massgebehandling, kanske ska jag köpa boken av Zlatan och så blir det nog en födelsedagsmåltid!

Konsert!


Mikael, Herberth, Jag & Malak var på konsert, kammarmusikorkestern spelade - klassisk musik, konserten hette "WIEN". Råkade få skrattfnatt eftersom så många hostade, i cirka 30 minuter.

På måndag fyller Mikael 31 år, då ska vi fira honom! Jag tänkte köpa boken Jag är Zlatan till honom men har inte bestämt riktigt än. Blir kanske en kaka bara.

Mikael och Herberth är nya vänner från salsan. Det är kul för vi pratar spanska och dansar salsa ihop, går på konserter, komedishower, äter på restauranger. Vi är doers. Det är kul att göra saker, tror det är genom att göra saker som man kommer nära personer snabbt.


Malak var fin idag!


Jag och Malak i trappan på konserthuset!

Jaha.

Sista dagen på denna delkurs! Sorgligt! Det har varit en jättebra kurs, jätteintressant! Oj, vad jag vill läsa mycket om detta vi lärt oss. Nu kommer det bara att vara "positiv psykologi" så som ledarskapspsykologi och organisationspsykologi, vetenskaplig metod, valbara kurser och uppsats. Ja, sen är jag klar psykolog, VT13, sedan blir det PTP-tjänst i ett år, innan man har får sin licens av socialstyrelsen. Det låter länge till, eller? Det går ju så himla snabbt när man har kul! Jag njuter av min utbildning, må den aldrig ta slut!! 

Ja, har precis fått ut hemtentan. Den ser snäll ut :) Så jag unnar mig en liten paus idag med en konsert, klassisk musik! Ska gå med Malak, Mikael & Herberth! Jag kör fullt ös imorgon istället :) Då får jag sova och har mer energi. Ska nog plocka in ett träningspass i det hela då också :)

"Vi hörs"... eller nej, det kanske ska heta: "jag uppdaterar" ;)

RSS 2.0