Chia

Igår testade jag ett ekologiskt fik i Örebro. Köpte Chiafrön där.


2 matskedar av detta innehåller mer omega-3 än en laxfilé! Äntligen kan jag fylla på mitt omega-3-lager! Är ju allergisk mot fisk- och skaldjur så jag får inte i mig det så lätt. Finns fler fördelar med Chiafrön! Ska testa göra gröt med dem!


Ny vecka!

Ny vecka, nya tag! Vad ska vi tänka på denna veckan då...

- Just do it! Ibland ska man inte tänka så mycket utan bara följa den inre känslan, vad som känns rätt här & nu. Det är inte svårare än att bara göra det!

- Be open-minded. Om man är öppen i sinnet så kommer många tillfällen och situationer uppenbara sig för dig, då gäller det att kunna "fånga ögonblicket". Vi har nog många gånger upplevt att saker passerar oss och ångrar oss senare varför vi inte gjorde det ena eller andra. Förmodligen är det inte hela världen om man missar några ögonblick, för är man open-minded kommer det fler! Men man ska ju inte låta alla passera förbi!

- Sänk ribban! Höga krav på dig själv gör dig inte lycklig. Sänk ribban och klappa dig själv på axeln när du utfört någonting. Det kommer alltid finnas saker att klaga på om man söker efter dem. Ge dig själv istället så mycket credits som möjligt denna veckan, du kommer märka att du mår bättre av det och det kan generera att du presterar bättre då du slipper pressen och stressen på att prestera.

Ett tips är att slänga in små "notes" på mobilen som hoppar upp någon gång om dagen, exempel på vad du kan skriva på dem är: fånga ögonblicket, var open-minded, du är bra, just do it, hakuna matata, etc.

Gurka

Gurka ska tydligen göra susen! Testade slänga gurka på min klient igår. Det är gurka som är mixad i en smoothie helt enkelt. Enligt klienten kändes det väldigt bra. Fick tipset från min före detta rumskamrat från Pakistan som visade ett exempel på en tjej med riktig problemhy... tills hon använde gurka, då blev den fin!


Min glada klient!

Wildmark

I lördags klockan 9.45 träffade jag upp åtta andra personer ->"vildmarksgruppen". Vi åkte buss upp till Bergslagsleden och påbörjade en vandring. Totalt blev det 20 kilometers vandring innan vi kom fram till en liten sjö med vindskydd. Sova var hur skönt som helst! Den friska luften och en sovsäck som faktiskt var varm! Dagen efter gick vi 10 kilometer och sprang sedan för att hinna med bussen tillbaka till Örebro. Det var trevlgit att gå; titta på svampar, ormar och stanna till och äta/fika. Samtidigt var det väldigt jobbigt för underlaget var ojämt och det var högt tempo. Jag älskade att sova utomhus dock (utan tält) - mitt i naturen alltså! Vill göra det igen!  

Om jag skulle vara med i expedition Robinson skulle jag nog vara den som gömmer sig i skogen och låtsas arbeta medan alla andra får göra jobbet, eventuellt hacka lite palmhjärta eller sköta köket ;)   


Ny inneboende

Nu har jag en ny inneboende :) En tjej från Kina som ska stanna hos mig i två veckor! Det är roligt att ha inneboende och man får lite extra inkomst! Det är inte det jobbigaste jobbet direkt!

I helgen ska jag vandra i Örebrotrakten med Äventyrsgruppen. Har samlat ihop det mesta material som jag behöver för vandring och övernattning! Tror det kan bli roligt, skönt att göra något annorlunda... annars skulle jag nog "försökt" att plugga mest...för vi har VÄLDIGT mycket nu!


Salsa

Började på cubansk salsa igår tillsammans med Johanna. Det är jättekul! Det är en rolig grupp och alla är glada. Salsadans, musiken och atmosfären runt salsa är så härligt! Rekommenderar alla att prova salsa!


Peru

.


Great.



Jag har testat två smaker av dessa (en slags snabb-havregrynsgröt); äpple-kanel och röda bär. Jag tänkte att eftersom jag har 50 liter blåbär hemma kan jag göra min egen blåbärsgröt ;) Men den blåa står på tur. Röda bär är jättegod och nästan addictive. Äpple-kanel är sådär bara, kommer inte köpa den igen. Jag har den två minuter i micron på högsta värmen. På paketet står att man bara ska slå på varmt vatten och låta det stå i en minut men det funkar inte tycker jag. Egentligen är vanliga hederliga havregryn bäst för nämnda produkter innehåller socker och tillsatser, men den röda är värd att köpa och smaka :)

Har varit fullt ös i helgen. Den var egentligen helt oplanerad men jag har inte fått mycket vila! Var på Davids födelsedagsfest i fredags med ett gäng latinos, så det blev mycket salsa och spanska. Vi gick till ett uteställe som hade en välgörenhetsgala, inträdet gick till ett barnhem i Afrika. Men väl där inne fick man massa prylar från sponsorer; så som coca cola, mineralvatten, lip gloss, hårprodukter, hockeybiljetter, 600 kr check på en restaurang i Örebro, 6 st gratis-träningar på ett visst gym, skosnören i fina färger, pennor, handsprit och mycket mer. Vi valde en bra klubb alltså, det var mitt one-and-only klubbande för i år :) Igår träffade jag några vänner på stan och vi gick runt och pratade om djupa frågor och meningen med livet och vad som gör en lycklig. Det var riktigt skönt! Vad behöver man då för att vara lycklig? Listan kan göras lång, men tre viktiga saker för mig är:
1. sömn
2. mat
3. goda relationer 


Spöke!

Japp, så går det när man redan är blek och ska få ny hårfärg! Man blir ett spöke!!! Den är mörk nu men det kommer snart att ljusna, be sure!!

 

Nu ska jag åka på födelsedagskalas hos David (Costa Rica) som fyller 30 (tror jag)! Sen ska jag nog hemma och sova för jag älskar att sova!!

För immunförsvaret

Mitt immunförsvar är ganska taskigt mot mig ibland... Lite halvt medvetet äter jag dock just nu väldigt nyttiga ämnen för mitt immunförsvar. Jag fick dessutom med mig väldigt mycket blåbär från Skåne!

Precis åt jag en smoothie med:
- blåbär, en kraftfull antioxidant som är bra för hjärna, minne, hjärta, kärl.
- banan
- ananas
- gojibär, som är bra för hjärta, blodtryck, synen, man ser yngre ut, mot virus.
- Renée Voltaires smoothiemix med hampaprotein, acai, spirulina och vetegräs. Alla dessa är starka antioxidanter och nyttiga ämnen!

+ en burk sojayoghurt till.



Denna är bra före och efter träning. Renée har intressanta produkter, synd de är så dyra bara, annars skulle jag gärna leva på hennes produkter. Dock är nog det bästa att äta sånt som naturen ger oss.

Imorse åt jag ägg, med kantareller, spenat och kalkon - låter väl också nyttigt? Drack även en smoothie gjord av blåbär och banan och drack ett österrikiskt te med honung!

Till lunch blev det två tjocka vildsvinskorvar och massa ärtor (nyttigt!) och ett te gjort av granatäpple (nyttigt) och så hällde jag blåbär i...såklart! 

Mellan varven har jag käkat cashewnötter, äpplen, persikor och päron! :)

En sak är säker: Jag är blå på insidan av min kropp och hoppas mitt immunförsvar sparar det som jag ger det nu och inte kastar bort det!!

Paddling

Igår var jag på äventyr!

Paddlade i dagsljus på svartån, hittade ett mysigt ställe och grillade och poppade pop corn. Sen paddlade vi hem i mörkret, på natten! Det var riktigt häftigt!!!

Många i äventyrsgruppen är tysktalande så jag fick även öva tyska samt lite spanska. Nu är jag trött efter en dag med full aktivitet från 09.00-20.00 Puh! Snart har vi köksmöte, men det är skönt att slappa i sitt rum...

"Att Vara är inte att Göra" - ska öva mig på att slappa mer :) Gör man för mycket kanske man tappar bort vem man är! Men sådana frågor är svåra!

Spanska.

Första spansklektionen avklarad, så himla roligt! Vår lärare är från Colombia och heter Alfredo.

Medeltida bröllop!

 
Jag i min "häst och vagn" innan bröllopsceremonin, samt Alex med sin röda kappa.


Mona & Teo som byter ringar. Ceremonin skedde på en äng i ett soligt och friskt väder.


Det blev mycket kärlek & tårar under dagen! Teos och Mona kärlek är mycket vacker och äkta!


Efter en vacker ceremoni och vackra tal till varandra! Alla hade medeltida kläder. Till en början var det obekvämt att ha medeltida kläder, men man blev van! 


Istället för att kasta ris blåstes det bubblor!

På bröllopsfesten var det många tal och mycket spex, mycket underhållande! Måltiden var en köttbuffé! Jag blev så mätt så! Detta var ett bröllop jag aldrig kommer att glömma. Det är bra med temabröllop för de blandar man inte ihop med andra bröllop man varit på!

Önskar Teo och Mona ett långt och lyckligt liv tillsammans <3

Hösten

Idag ska jag på medeltida bröllop! Teodor och Mona ska gifta sig. Jag ska använda en klänning som min mamma använde när min bror Alexander gifte sig! Den är av linnetyg och ser lite medeltida ut. Min vän Lina ska fixa mitt hår så det ser medeltida ut.

Just nu får jag vara tyst som en mus eftersom jag har en inneboende. En tjej från Pakistan som ska bo med mig i en månad! Hon är superliten så hon tar inte mycket plats, så det är ok... nå, får se hur det går!

Planerna för denna terminen blir lite annorlunda. Universitetet tillåter inte att jag ska få läsa 200% så jag kommer inte att läsa kriminologi C. Dock har jag sökt en kriminologi C som går på distans och halvfart via Kristianstad högskola. Om det inte blir något där så ska jag försöka göra Kriminologi C hösten 2012 istället. Har ansökt om att få läsa fysik B och kemi B denna termin även. Jag valde bort det en gång i tiden men tror det kan vara bra att ha, mest för jag vill se om jag kan komma in på läkarprogrammet. Denna höst kommer innehålla: spanskkurs, salsadans, deltaga i Örebros upplevelsesektion, gym...och en hel del plugg såklart.

Ha det så fint!  

RSS 2.0