Landat i Thailand

Jag och Christoph landade i Bangkok inatt klockan 3, vi vilade pa flygplatsen till 6 och sedan tog vi en taxi i 2,5 timmar till ett Guest House i staden Kanchanburi. Efter ett tag kom aven Saana och Elias! Jag och Christoph hann se staden, ata en god vegetarisk frukost/lunch och middag innan de kom. Det som ar mest slaende har ar värmen! Det ar 42 grader, det är jättevarmt och jag svettas väldigt mycket!

Imorgon ska vi pa en tur där vi ska rida pa elefanter, aka till ett vattenfall, pa en farlig järnväg samt aka pa en bambubat! Dagen efter det ska vi bege oss till Hua Hin och bland annat ligga pa stranden och mota upp nagra vanner fran Hong Kong!

Ska forsoka sova nu i varmen! Jisses! Maten ar toppen men vi fick bestalla tva maindishes var eftersom det är väldigt sma portioner.

Födelsedagsfest i min studentkorridor

 
Studentkorridor, eller hostel som det kallas här! Idag firades de som är födda i mars, tydligen bara jag och en till! De hade köpt en tårta, som var väldigt fin, men innehöll mjölk (så jag kunde inte äta den) och även bean soup (som jag kunde äta). Det finns en slags grupp som ordnar med sånt och andra aktiviteter!
 

Biljett till Peking ordnad

4:e till 9:e maj åker jag till Peking. Jag hoppas att John följer med mig! Jag kommer möta Johan Fremling där! Ska bara skaffa visum till Kina också!

15 timmar i SPA... :)

Jag och Sophie tåg tunnelbanan på lördag och morgon (20 minuters resa) och anlände till Shenzen, gick genom passkontrollen och var plötsligt i Kina! Vi checkade in på vårt hotell och mötte Amanda. Sedan tog vi oss till ett stort SPA som heter Water Cube Spa! Vi fick spa-pjamas, rockar, inneskor och blev ledda till vår första massage. Jag valde ett hot stone massage plus ansiktsbehandling, de andra tog en vanlig oljemassage på 90 minuter. Efter det så slappade vi och åt frukt och gled runt i våra rockar. Tjejerna fick dra mig ut från Spa:et för vi skulle möta upp John, Alan och Gracy för middag - det blev hot pot. Efter det gick jag med John, Alan och Gracy till en kinesisk klubb för att kolla vad det är (intressant, men för högt ljud och inget speciellt egentligen).

Andra dagen åkte vi till ett spa som heter Queen Spa! Ocean spa rymmer 3000 personer och har allt man kan önska sig! Vi hade en helt underbar dag! Jag, Sophie och Amanda fick 90 minuters massage i samma rum, sen gjorde jag en öronbehandling (typ aktiviering av akunpunkturpunker inne i öronen - aj aj aj) och så klippte jag mig! Vi åt middag och frukt och hade det hur mysigt som helst. Det är så svårt att beskriva hur bra det var :) Men jag är supernöjd iallafall!

För övrigt är mat och shopping väldigt billigt i Shenzhen!
Spa:na är öppna dygnet runt, så istället för att ta in på hotell kan man övernatta i dessa stolar! De är sköna! Våra massager var i privata rum, men ville man ha massage vid en stol gick det också bra.
Hot pot dinner på en vanlig restaurang i Shenzhen!
 
 

Helgen

Helgen kommer spenderas i Kina, i Shenzhen med Sophie, John, Alan & Amanda. Där har vi bokat ett fint hotell (till bra pris) och vi ska vara på spa hela dagen imorgon och på söndag gå på konstmuseum och annat man kan hitta på där!

Var på vegetarisk middag idag i Tsimtsatsui med Sophie och Manca, var gott och trevligt, i vanlig ordning! Varje fredag är vegetarisk! :)

Salsa i Hong Kong!

Igår gick jag, Manca (Slovenien), Juliette (Frankrike), Tulio och Wash (Mexico) ut på salsaklubb. Det var ett liveband som spelade och vi dansade ganska mycket! Det var jättetrevligt! Efter det fick jag besöka det mycket kända ställen LKF (Lan Kwai Fong). Det är en gata med massa barer. Där hänger vissa utbytesstudenter flera dagar i veckan. Jag är en av få som aldrig varit där, men nu har jag varit där så jag vet vad alla snackar om. Det blir absolut fler salsakvällar!

Wash, Juliette, Manca, jag & Tulio
 
 

Lunch i Chung Chi Staff Canteen

En av mina få vänner som faktiskt är från Hong Kong träffade jag i kursen "Culture and Psychology". Det var hon som tog med mig till en kinesisk doktor samt visade mig var man kan köpa Bare minerals. Hon har helt klart koll på läget! Idag lunchade vi på en trevlig restaurang på campus (dimsum): stekt ris med kyckling, risrullar med oskött, kokta grönsaker (kinesisk broccoli) samt kycklingdumplings. Det var riktigt gott!


thank you christy

Från en tjej i min korridor :)

Livet

Livet i Hong Kong är bara så himla bra! Jag pratar med mina vänner här och alla är förälskade i Hong Kong och många letar efter jobb eller fortsatt skola här. Det är bara så enkelt. Man har nära till vänner, ingen press eller stress på sig (den kommer dock före tentorna), mat överallt, massa aktiviteter hela tiden. Men vi stannar inte alltför länge i eufori, det går inte riktigt, man måste sjunka ner någon gång för att komma upp igen! Men jisses. Res, upplev, träffa vänner och skapa nära vänskapsrelationer, stressa inte! Lev Livet!

Shopping, Hong Kong

Jag lovar att man kan spendera alla sina pengar i Hong Kong på shopping. Här finns allt! Igår åkte jag till ett ställe som säljer produkter från Bare minerals! Jag fick med mig en foundation, en veil, en rouge, en ögonkräm och ett pulver mot uppkommande blemmor, för cirka 1000 kronor. Det är ett okej pris tror jag! Jag älskar märket Bare Minerals verkligen, det känns riktigt uppfriskande att ha på ansiktet och det är även solskyddsfaktor i. Jag ser det som min egen födelsedagspresent...och eftersom jag "storhandlade" fick jag en mini-foundation med liten borste och en mini-primer på köpet, helt underbart med sånt här.

Jag får se om jag uppgraderar min garderob medan jag är i Hong Kong också. Jag har inte shoppat någonting, men utbudet är enormt måste jag erkänna!

Skolan då? Jag lär mig väldigt mycket här, speciell i en kurs som behandlar psykologi och kultur. Har även fått tillbaka två av tre midterms. Bägge var över medel och jag är nöjd med resultaten!

Håller på med ett projekt, att mäta mina känslor över två veckor, varav ena veckan ska innehålla mindfulness-meditation! Idag börjar jag med meditationen och det känns så himla skönt! Jag mår så bra av det!

Var hos en kinesisk doktor igår som diagnosticerade mig genom att känna på min puls och kolla på min tunga. Hon gav mig pulver mot halsont! Jag tror det är riktigt effektivt. Första dosen har redan hjälpt mig. Hon sa även att jag är "kall" och ska ha varma kläder hela tiden och äta varm mat...och förmodligen bo i ett varmt land! Jag tycker det är jättespännande med den österländska medicinen.

Haha, där fick ni en allt i allo uppdatering.

Lite mer bilder från min födelsedag... :)


Kinesisk doktor

Idag ska jag och Bonnie från Hong Kong åka till en kinesisk doktor. Tänkte det skulle vara spännande att få en sådan undersökning när man är här! Sen är det English Table (gratis middag) och man ska bara socialisera och prata engelska :)

Koreansk middag med 19 vänner!

Det blev koreansk BBQ med 19 kompisar! Jättekul att så många kom och alla verkade ha det trevligt. En bra födelsdag! Men nu är jag jättetrött, jag är ju 27 år nu!

 
Fått en hel del sötsaker. Sen fick jag inneskor, en kudde, nåt som luktar, en nalle...m.m. :P Lite allt möjligt med andra ord :)

Första födelsdagspresenten

Johan har bilden längst ner! Det tog en liten stund att göra den, eller hur? 8-9 timmar! Så det är en väldigt uppskattad present. Tack så hemskt mycket!

För övrigt har jag fått vykort från Alexander (bror) och hela min familj. Jag har fått både examenskort och födelsedagskort. Pappa skrev: Du har verkligen överraskat alla, vi visste ingenting! Storartat! (gällande min kriminologexamen). Jag som trodde jag hade berättade vad jag sysslade med hela höstterminen... (2 jobb och 2 uppsatser -> 2 olika examen).

Snart ska vi på koreansk middag, ska bli gott! Har även fått massa godis av Juliette och Emilia idag. Det var jättesnällt av dem. Sen blir jag glad för alla mail och inlägg som jag får, jätteroligt att fylla år!
 

27

Nu är klockan efter 00 i HK så nu är jag 27 år gammal!!

Ska fira på en koreansk restaurang imorgon kväll :)

Kött

Igår lärde jag mig hitta en promenadväg mellan Campus och Sha Tin, mycket praktiskt! Det finns även utomhusgym längs vägen! Idag är det Sha tin-race så jag kan nog inte promenera dit idag igen. Igår var en lugn dag, men det blev lite gym, promenader och en fantastisk middag. Hittade ett ställe i Sha tin, där vi åt biff, lamm och kyckling! Riktigt gott med riktigt kött!

Idag är det dagen före min födelsedag. Det känns som att tiden går alldeles för fort!

Vegetarisk dag!

Idag åkte jag och min vän till Sha Tin och åt vegetarisk lunch och kollade på ett tempel med 10 000 stycken buddahs. Sedan träffade jag mina vegetarian-vänner och vi åt på en restaurang med mat från södra Indien. Det var gott, men kanske för starkt för mig ändå! Sen var det fest, men var bara där 1 timme, är ju sjuk... Alldeles för mycket aktivitet idag för en sjukling! Det blir sovmorgon imorgon :)

Vegetarisk fredag: Rebecka, Saana, jag, Katri, Karoliina, Emilia, Maria, Manca, Sophie

Mochi

Så gott! Jag frossar i mochis här i Hong Kong! De kommer från Japan eller Taiwan men säljs för 15 kronor i affären. De är riktigt goda och kan ha alla möjliga fyllningar! Just nu njuter jag av mochi med jordnötssmör i.

Har blivit sjuk, så jag tar det lugnt nu.

Reseplan maj!

Det börjar arta sig, hur det blir i maj:

Början av maj: Peking (kanske Shanghai)
Slutet av maj: Sydkorea 10 dagar!

:D

Intressant...

McGurk-effect: http://www.youtube.com/watch?v=G-lN8vWm3m0

Börjar bli asiat

Yes, jag börjar bli lite asiat. Vet ni hur jag vet det? Jag har inte hängt med i melodifestivalen alls, men efter att ha sett vilka som var med i finalen så var det självklara valet att heja på YOHIO, eftersom han är känd i Japan. Tidigare hade jag nog valt mer objektivt. Sen börjar jag bli beroende av ris och riktigt njuta av den asiatiska maten!

Funderingar slår mig att spendera juli och augusti här för att lära mig mandarin, men det är bara funderingar just nu, men jag tror jag skulle behöva vara ett år här, samt lära mig språket, för att få en bra tugga av kulturen!

Slänger med lite fler bilder från igår :) Karens bilder! Hon är en skicklig fotograf.

Thailandresa bokad!

Nu är Thailandsresa bokad över påsk! Jag åker dit med Christoph från Österrike och där kommer vi möta upp finskarna Saana och Elias! Efter några dagar i Thailand kommer vi stråla samman med Daniel (kompis från Hjo folkhögskola) och Veronica (en gammal brevkompis). De har blivit ett par på senare dagar och bor och jobbar i Bangkok! Kommer förmodligen tillkomma några andra utbytesstudenter. Det blir elefantridning en dag, Bangkok en eller två dagar och sedan någon strand. Har ingen koll på Thailand, någon idé, någon?

För övrigt så kommer två personer från Örebro Universitet hit idag. Ska visa dem runt en sväng och sedan ska vi på middag i Sha Tin. Jag hoppas de vill ha dimsum :)

En dag med Karen & Jacky

Karen & Jacky är locals i Hong Kong och vänner till Sinda. Idag träffade jag äntligen dem! Först åt vi dimsum i centrum, vilket var riktigt gott...sedan begav oss vi via två båtar till en ö, med fin natur och berg. Det var en trevlig dag och jag åt grisöron, kycklingnjure, kycklingfötter och gristunga...var det något mer? Hmm... minns inte!
Sedan åt vi på en till restaurang :)
Stort tack och kram till Sinda som är den som känner oss alla och fick oss att träffa. Jag älskar att träffa locals, då hamnar man jämt på de bästa ställena direkt, annars tar det ett bra tag att hitta dessa ställen, om man nånsin hittar dem!


Vi hade en mycket trevlig dag, här är lite bilder!

På den fina lunchrestaurangen! Dimsum stod på menyn! Det är som spansk tapas!

Här står jag med inälvor, kycklingfötter, njure, grisöron och tunga. VI tre åt upp det!
Karen och jag: Hong Kong från en båt!
 
 

Utmattande...

Ja. varför är det sååå utmattande att söka jobb? Jag har precis sökt ett psykologjobb i Lindesberg (3 mil bort från Örebro) samt 14 PTP-tjänster runtom i Skåne! Jag såg att det finns fler PTP-tjänster i Skåne, så jag ska fortsätta med det sen. Skåne har ju många invånare och ett psykologprogram i Lund, så det är nog många som ska slåss om platserna. Synd att Skåne har så låga löner. Jag kan nog tänka mig söka PTP lite överallt i Sverige dock! Lika bra att skicka iväg ansökningar så man kan få lite jobberbjudande och kanske börja jobba i september. Jag är lite lockad av att stanna i Hong Kong under juli och augusti dock, tar Sverige och examen i juni isåfall. Men vi får se vad det blir av det! : ) Det får ni snart ta del av : )

Idag är det jättevarmt i HK! Jag svettas! Jag ska bara softa idag: söka jobb, boka biljetter till Thailand, plugga, träna... :)

En te-bild från gårdagen:


Tea appreciation class!

Idag var det vegetarisk fredag och då är vi alltid ett gäng som går ut och äter. Vi hade även en tea appreciation class före, helt gratis och man lär sig väldigt mycket om te, hur man ska brygga te och lite traditioner kring det. Om någon skall till Hong Kong så rekommenderar jag det starkt! Jag, Manca, Sophie och hennes mamma, Emilia, Karoliina & Rebecca lärde oss dricka te. Jag köpte ett te efteråt som ska vara bra för huden, så man ser yngre ut! Jag fyller ju snart 27, så, hoppas att det funkar!
Emilia, Karoliina & Rebecca
 
Deltagarna i Tea Appreciation Class! Damen bredvid mig är hon som var vår lärarinna!
 
Middagen efter var på samma ställe och bestod av vegetarisk dimsum! Det blir mycket dimsum nuförtiden, men det är riktigt gott också!
 

Hot Pot!

Såhär kan det gå när icke-locals ska göra hot pot för första gången!
 
Igår var jag och Ari ute och åt Hot Pot i Shatin Wai. Det var riktigt roligt eftersom vi förmodligen gjorde så många fel man kan göra när man ska äta traditionell hot pot! Men man kan ju annars kalla det: Trial and error. Hot pot går ut på att man plockar ihop kött, grönsaker och nudlar som man ska slänga i en gryta på sitt eget bord.

Till att börja förstår jag inte hur vi hittade stället, men plötsligt var vi där, bland många locals. Vi plockade sedan på oss kött och grönsaker, massa olika saker på samma tallrik (tror the locals sorterar olika mat på olika tallrikar), sen slängde vi ner allt på en gång i hot poten! Ari råkade även slänga nudlar i skålen där man ska tvätta sin tallrik och sina pinnar före maten. All mat blev väldigt mjuk eftersom vi inte hann med och äta (då vi slängt ner allt på en gång). Vi gjorde bland annat sniglar, som vi försökte krossa mot bordet, men tillslut kom någon med en tandpetare (det rätta sättet). Jag hade med mig salt, chilisås och sojasås som vi använde också. The locals tittade på oss och skrattade när vi åt med pinnarna. Ari hann även bränna sina händer och sitta i röken (men vi bytte rökplats efterhand).

Jag kommer definitivt försöka hot pot igen, men nu är jag mer erfaren, så det går kanske bättre nästa gång!
 
Såhär ska det se ut:
 

KUNG FU-KLASS


Onsdag

Idag hade jag lektioner på förmiddagen, sedan åkte jag och John till Tai Po Market och hittade ett ställe för massage. Fick 90 minuters massage. Eftersom jag är massageterapeut så var jag lite besviken eftersom massören masserade antingen med plasthandskar eller genom en handduk. Meningen med massage är ju också att överföra värme och energi - men jag ska leta vidare efter det perfekta massagestället i Hong Kong. Hittade även björnbär, blåbär och jordgubbar där. Sedan var det Kung Fu-klass, som var toppen, i vanlig ordning! Vi sparkade och lärde oss en fortsättning på vår Kata. Efter åkte jag och Sophie till Sha Tin för vegetarisk dimsum. Jag och Sophie ska åka till Vietnamn eller Kuala Lumpur över en helg, ska bestämma det nästa vecka. Men helgerna börjar bli fullbokade för resor och äventyr nu..även veckorna. Tror jag fått ett social overload denna vecka, måste vila ;)

Här är en bild från vår första kung-fu-klass. Idag tog vi en ny bild, men den har jag inte fått tag i än :) snart så!

Midterms...

Haft tentor måndag och tisdag. Första tentan hann jag inte läsa allt till så den gick sådär, andra tentan hann jag läsa klart allt 30 minuter före tentan så den gick bra. Jag har verkligen börjat göra allt i sista sekunden, måste planera bättre inför sluttentorna. Men helgerna och så går ju åt till resande.

Idag var jag på "english table" och sen var vi några som hängde vid poolen. Man får verkligen en stor social dos här! Måste vila nu :) Uppdaterar mer sen :)

Nu är det basketmatch på G!


Första HK-tentan avklarad

Första tentan skriven idag här i HK! Det var Multiple Choice och några short answears. Pluggandet gick segt inför tentan, men själva tentan gick bra! Tentan handlade om sådant jag lärt mig i Örebro så därför var det ganska enkelt, skönt! Nu har jag tre timmar på mig att skriva en text om hypnos! Sen har jag min första basketmatch och sen ska vegetarianerna ut och äta och jag vill gärna hinna med det!!

RSS 2.0