Lidingöloppet!

Ja, jag blev jättenöjd med min prestation av den anledningen att jag var skadad! Jag bestämde mig för att inte lyssna på kroppen så jag åt maximal dos av Ipren och sen sprang jag! Dock gick jag i uppförsbackarna eller när jag fick för ont. Jag gjorde loppet på 1 timme och 20 minuter! Hade jag inte varit skadad hade det nog gått på runt 60 minuter.

Det var en rolig upplevelse! Mitt första lopp, så det var samma känsla som när man såg en hög skyskrapa för första gången eller något annat coolt. Första gången är alltid speciell! Vad man än gör! Gillade känslan och fick adrenalin av eventet!

Nu kan jag bocka av Lidingöloppet från mitt projekt tjejklassiker!

 

Nu kör vi!

 
14:10 drar loppet igång! Lidingö! Har så ont i höft så kanske går runt!

fikaaa

Imorgon tar jag tåget upp till Stockholm! Ska bo hos tvilling-Maria i några dagar! Ska på en intervju och sen blir det tjej-Lidingöloppet om min kropp klarar av det... Vi får se :) Men i eftermiddag/kväll ska jag fika med Maj! Har bakat en blåbärspaj som vi ska äta :)

Helgen!

I helgen kom Arimatti på besök! Vi åkte till Stenshuvud och Simrishamn! Det var verkligen inte mycket folk på gatorna! Varje gång Ari besöker är det alltid helt tomt, överallt. Till och med i Malmö förra helgen! Jag vet inte riktigt, kanske är det alltid folktomt, men det tror jag inte :)

Lugn träning

Ja, då höft, ljumske och knä varit mycket problematiska denna veckan har det få bli en lite lugnare träningsvecka, bestående av tre pass:

Tisdag: bröst + mage (obs: mage var för nära höft och ljumske, så det gjorde ont att träna mage!)
Onsdag: rygg + axlar
Torsdag: armar

Ingen konditionsträning, lite illa inför Lidingöloppet! Det får bli lite promenader istället!

Ikväll blir det bio (Kick Ass 2) och imorgon åker jag ganska...eller väldigt tidigt till Malmö.

Övertränad/Skadad

Kanske blev det för mycket träning förra veckan? Speciellt sista springpasset på en timme (med fyrtio minuter cykling före). Min höft och ljumske är helt förstörda, kan knappt gå. Jag har haft en känslig höft i över 10 år, men hade inte räknat att den skulle dyka upp när jag sprang. Var mer orolig för min häl (men åtgärdade det problemet med bättre skor), eller mina knän som alltid krånglar. Men pang kom höftbesvären. Jag kör mest lugna gymövningar denna veckan, inga pass. I alla fall blev det bröst-mage idag (vid magövningarna gjorde det ont i höft och ljumske så jag fick ta det extremt lätt).
 
Kanske inte kan träna inför Lidingöloppet, kanske får köra på ren vilja... Ska väl vila och se vad som händer, men har haft denna typ av skada tidigare och det har tagit flera månader att bli av med.

Ny telefon!

Nu har jag äntligen en ny telefon, en Iphone 4 (jag har blivit I-tönt)! Oj vad man kan spendera dagarna med att bara titta på skärmen och spela roliga spel! Jag har börjat med Candy Crush Saga och Quizkampen. Ja, det är jättekul och jag är riktigt tagen av hur cool tekniken är. Ja, jag vet hur SEN jag är med att skaffa en sån här avancerad och bra telefon!! :)

Malmö!

 
Vi hann inte med Köpenhamn men det blev Malmö istället! Titta på Sveriges enda skyskrapa och promenera runt. Finns en rolig men farlig lekplats här! Spenderat helgen i Pauls och Jonas lägenhet, det var snällt att vi kunde bo här! Jag har skaffat en iPhone 4. Jätteroligt ju!!!

Avslutad träningsvecka!

Idag avslutades träningsveckan med ett rejält cardiopass! Först körde jag 42 minuter på cykel, sedan 60 minuter på löpbandet (+ 5 minuters nedvarvning på löpbandet). Alltså totalt 107 minuters cardio! Det låter ju lite galet, men det som motiverar mig är:
1. Lidingöloppet (tjejvarianten) närmar sig...
2. TV-skärmarna på cykeln och löpbandet! Jag hade inga hörlurar men jag kunde se på det där Doktorprogrammet på TV4!

Under veckan körde jag genom alla muskelgrupper samt cardio (såhär har passen sett ut):
1. ben+mage (dock i lördags)
2. axlar+spinning (måndag)
3. löptur (30 minuter) hemma vid stranden + promenad (totalt 90 minuter) + pass (MRL) + bröst (tisdag)
4. armar+spinning (onsdag)
5. rygg (10 minuter som uppvärmning på crosstrainer) (torsdag)
6. 107 minuter cardio (fredag)

Är riktigt nöjd med träningsveckan! Efter ett av spinningpassen samt idag efter 107 minuter cardio så mådde jag väldigt illa. Jag tror för att jag utmanade kroppen väldigt mycket och att den skriker efter mat och energi efter sådana utmaningar! När jag kom hem idag hade mamma bakat kanelbullar; så det blev kanelbullar, hallon och havremjölk och då försvann illamåendet!

Nu i helgen blir det ingen träning alls, kroppen måste återhämta sig! Kanske lite promenader i Malmö och Köpenhamn :)

Utkast: Sep. 12, 2013

Idag blev det gym! Nu har jag kört varje dag denna vecka (det kommer bli någon slags träning imorgon också). I helgen blir det ingen träning eftersom Arimatti kommer på besök. Vi ska hålla oss i västra Skåne dock, Malmö och Köpenhamn. Ska bo hos Paul och Jonas. Så det blir att vara lite lokalturist i helgen!

Utkast: Sep. 10, 2013

Nu har jag skaffat gymkort på ett ställe i Åhus. Kör något varje dag! Idag blir det MRL (mage, rumpa, lår) - ett pass på 40 minuter. Tidigare idag joggade jag till havet (cirka 30 minuter). Jag gick barfota hem och mötte en orm i skogen, då bytte jag håll!

Använde för stora skor ett tag och fick ont i hälen. I USA köpte jag Asics: Nimbus 15! De känns väldigt sköna och sitter inte för tight. Dock har jag fortfarande lite ont i hälen... men det är nog grymma skor! Mina är lila och svarta! Shoppade även lite nya träningskläder med mamma på Maxi. Det är kul att ha nytt :)
 
 

Snabbvisit till Göteborg!

Igår åkte jag upp med Paul och Jonas till Göteborg. De skulle på kalas, jag åkte i samband med detta till Christina och hälsade på henne. Vi åkte till skärgården, närmare bestämt ön Styrsö! Vi var bara där en timme :) Men ibland är det bättre att träffas än liten stund än ingenting alls, speciellt när man får åka bil dit och hem (övernattade i Malmö dock och åkte hem till Yngsjö idag)!

Har skaffat ett gymkort i Åhus, så denna månaden blir det gym varje dag (om jag inte hittar på något alldeles speciellt!). Måste ju börja öva inför Lidingöloppet...

Hemma!

Yngsjö! Japp, nu är jag i Yngsjö igen! Jag söker lite jobb. Jag fick inte gå på en intervju eftersom planet var två dagar sent. Det är ok. Jag ska söka nya jobb under tiden, lära mig finska och kanske läsa en distanskurs samtidigt!

Hemma

Det tog lang tid att komma hem, ar rejalt trott... oj, jag menar är rejält trött nu! Jag blev av med bagaget också! Det kan jag inte göra någonting åt. Men jag ska skicka in kvitton och dylikt till Norwegian, så att man kan få lite pengar tillbaka. Jag tror vi upplevde något av den värsta servicen och förvirringen någonsin av detta flygbolag.

Kalifornien


Har kommer lite bilder fran var resa i Kalifornien, under 8 dagar! Det var valdigt intensivt och nasta gang kommer det nog bli farre stader och mer tid i varje stad. Jag tyckte mest om Los Angeles, eftersom jag gillar kandisar. Tror att jag sag George Clooney pa ett cafe faktiskt! I San Fransiso hamnade vi pa ett hotell i ett omrade som inte var sa varst trevligt. Dock var Monterey och Karmel trevliga stallen. Los Angeles var super! Las Vegas ar sadar, har varit dar nu, kommer nog inte aka dit igen. Tycker man om att spela pa casinon ska man sjalvfallet dit! En liten trip till Grand Canyon var ocksa mycket vart! Men bast pa hela resan var att vara deltagare i publiken pa DR PHIL!
 
The Golden Gate San Fransisco
Deep Fried Oreos!!
Sunset in Karmel! Great place! We also went to Pebbel beach, where
Walk of fame, Los Angeles! I LA gick vi aven pa Dr Phils live show, vilket var grymt coolt och ett minne for livet! Showen inneholl inga omtagningar och allt var helt autentiskt! Verkligen haftigt, Dr Phil ar ju inte beredd pa vad personerna ska saga! Det var tva valdigt tunga fall dar! Vi syns nagon gang under sasong 12, nog mest under oppningsscenerna!
Vi tog en tur i Hollywood, Beverly Hills och Bel Air, for att spana in var de olika kandisarna bor! Saklart kollade vi in Dr Phils hus ocksa!
Vi var i Las Vegas och korde under en dag 12 timmar bil, for att besoka Grand Canyon i 1,5 timme! Det var vart det.
 
Har egentligen mycket att uppdatera! Senaste informationen ar att jag skulle vara hemma nu. Men planet hade ett tekniskt fel, sen blev klockan sa mycket att vi tydligen inte ar tillatna att vara i flygrummet langre, eftersom Obama ar dar. Han ska ju ocksa till Arlanda. I nulaget ar mitt plan tva dagar forsent och jag missar aven en arbetsintervju pa grund av det. Inget att gora at saken! Jag ska soka fler jobb och jag kanske kan ga senare pa den!


RSS 2.0