Blue Mountains

Idag hamtade Bea upp mig, Malak, Lina och Johanna och korde oss till Blue Mountains som ligger en liten bit utanfor Sydney! Gick ner for bergen (massa trappsteg) och sen upp igen. Sen tog vi ett annat trekk. Jag och Lina blev barn och hoppade och sprang pa bergen. Var riktigt kul :) Jag lagger snart upp bilder! \
Det finns minst 50 leder eller trekks att gora! Jag skulle kunna stanna dar minst en vecka :) Hann bara lite under en dag eftersom det blir morkt snabbt, men det var skoj :)

IMAX

Sydney!
Igar besokte vi IMAX. Jag, Malak och Johanna skulle se en film om Antarktis. Har varit dar sa jag var extra nyfiken pa den. Malak och Johanna lamnade bion eftersom det var 300 skolbarn dar. Jag satt kvar sjalv. Forsta gangen jag gatt pa bio ensam, men det var ingen fara att gora det! Det var en spannande dokumentarfilm, pa den storsta skarmen jag nagonsin sett!
Vi har joinat Rodrigo och tittat pa hans fotbollslag ganska mycket ocksa :)
Ar lite ledsen att missa hela fotbolls-EM!!!!!!

BONDI BEACH!

Igar akte vi (jag, Lina och Malak) till Bondi Beach och tog en promenad dar. Det var valdigt fint. Manga som surfade och idrottade dar!




Lina tittar ut over Bondi Beach


Wildlife park & gig

Igar lamnade jag och Malak Newtown tidigt for att mota Bea, som tog oss till en wildlife park!


Dar fanns manga australiensiska vilda djur och man kunde klappa flera av dem! Min favorit var vombaten!


Detta ar en vombat!


Bea, jag och Malak och nagra sma kangurus


Fanns aven mina favoriter pa plats! Ormar :D

Efter the wildlife park akte vi till Bea och gjorde en Barbie, alltsa BBQ! Blev lamm bland annat! Rktigt gott och trevligt!

Pa kvallen var det en spelning. Rod spelade pa en restaurang. Malak hoppade in och sjong tva latar. Johanna och Lina var ocksa dar och stottade. De var riktigt duktiga! :) Agaren till restaurangen undrade om Malak bor i Sydney for att hon skulle kunna kora fler gig.

MALAK 26!

Igar fyllde Malak 26 ar! Hon var fin som en princessa pa sin fodelsedag!



Vi borjade dagen med en aggfrukost, som Rod tillagade. Jag och Malak akte sedan in till Sydney centrum for att mota upp Lina och Johanna! Vi gick runt i China Town, pa en marknad. Hittade en hel del souvenirer som jag ska pressa ner i min vaska :) Malak plockade sina ogonbryn pa en salong och vi at lunch pa en foodcourt. Sedan akte jag och Malak hem. Kopte en citronmarangtarta till Malak! Vi gjorde oss i ordning litegrann. Bea trillade in, med muslibars och cupcakes till Malak, Lina & Johanna kom aven dit, sen var Cristian och Rodrigo ocksa dar. Lite senare kom Jason. Vi at tarta och kakor, gav Malak presenter, sjong for henne och hade det valdigt trevligt.


Bea & the cupcakes!


Rodrigo spelar fodelsedagssangen. Cristian (Rods kusin) sjunger med.


Jag, Bea och Rodrigo. Vi jobbade ihop pa ms Rotterdam for sju ar sedan!


Johanna, Malak & Lina. De gick alla i samma klass, men Lina och Johanna tog sedan ett uppehall for att ha sin psykologpraktik i Australien. De ar ju den egentligen anledningen till att jag och Malak akte till Sydney! Det har varit jattekul att traffa dem igen och catcha up!


Jag, Malak, Cristian, Bea, Rodrigo och Johanna!

Efter hemmafesten gick jag, Lina, Malak och Johanna till en klubb i centrala Sydney som heter Establishment! Det var langesen jag gick pa klubb och det var intressant att se en australiensisk klubb och hur atmosfaren och stamningen ar dar! Folk ar trevliga och valdigt sociala! Vi at en riktigt god kebab pavagen hem!

Malak fick fira sin fodelsedag i 33 timmar alltsa. Dagen borjade nar den borjade har i Australien och slutade nar den slutade i Sverige!

Imorgon, tar Bea med oss pa ett wildlife zoo! Man kan klappa och mata koaler, kangurur och andra djur dar! Sedan ska vi till Bondi Beach, dar har Rod ett gig. Han fragade om Malak ville sjunga med honom, sa de tva ska sjunga tillsammans! Hon sjunger superfint! Jag ska ta bilder och uppdatera er!

Ha en fin helg!!

Cairns

Jag, Malak och Bea akte till Cairns! Forsta dagen akte vi med en bat ut for att snorkla i barriarreven. Det var riktigt coolt :D



Det var en fin dag och vi sag mycket fina fiskar! Riktigt stora ocksa!



Dagen efter akte vi till regnskogen och paddlade kanot dar och vandrade runt!



Vi sag krokodiler pa en battur ocksa :)

Sedan akte vi pa Extreme Rafting. Hade glomt beeratta den detaljen for Malak...ja, att vi skulle EXTREME-FORSRANNA! Det innebar att hoppa fran hoga klippor ner i vattnet och att bada lite mer an man gor vid en vanlig forsranningstur. Det var sjukt roligt!



Sedan hoppade Malak fallskarm, medan jag tog det lugnt! Hon fick ocksa da en extreme hojd...folk hoppade av langs vagen och hon var kvar till sist och fick hoppa fran 4300 meter! Rakade visst bli nat slags extreme-paket dar!
Bea flog hem till Sydney samma dag. Dagen efter slappade jag och Malak, sedan hyrde vi en tandemcykel och cyklade 5 mil for att komma till ett vattenfall. Vi korde vilse en hel del samtidigt som vi kampade rejalt mycket pa tandemcykeln!!

Malak akte och Rodrigo kom! Vi akte over dagen till 'Green island' som ar en eco island. Snorklade och solade och missade baten hem, men det gick en lite senare som tur var!





Sedan dok ocksa Kristina upp! Vi hyrde cyklar och cyklade till vattenfallen igen!


Kristina och Rodrigo vid Crystal Cascades

Jag och Rodrigo for ivag pa en dykresa i 3 dagar och 2 natter!
Vi sag hajar, skoldpaddor, stingrockor, massa olika rev och dok gebom grottor. Riktigt skoj! Jag kunde gora 7 dyk, sedan hade jag alldeles for ont i oronen! Nattdyk var riktigt coolt! Man tar ju inte sa mycket bilder under vatten eller pa allt coolt man ser, sa ni far noja er med en bild av mig i dykardrakt!



Maten var GRYMT god ombord! Nar vi atervande motte vi upp med Kristina och fick 1,5 dag tillsammans da vi softade och gick pa en 'allergy free' restaurang!

Efter 13 dagar och mixat sallskap ar jag nu tillbaka i Sydney och har cirka tva veckor kvar har! far se vad som ska ske. Men imorgon fyller Malak ar, da ska vi fira henne. Exakt hur ar lite osakert for tillfallet! :)




I Cairns

Halsningar fran norra Australien - Cairns!
Forsta dagen snorklade vi i barriarreven, det var riktigt fint. Jag ser fram emot att dyka i dem i tre dagar!
Idag har vi varit pa tur i regnskogen och sett vilda krokodiler! Sag aven den storsta spindeln jag nansin sett i hela mitt liv. Den var riktigt cool. Jag alskar ju spindlar numera :) Bara sa ni vet!
Imorgon ska vi forsranna :D Aventyr!!!

I Sydney

Efter 35 timmars resa, anlande jag och Malak till Sydney. Lite trubbel pavagen, sa som att jag inte hade nat visum (trots att jag betalt for det) sa jag holl pa att fastna i Kina... men det loste sig tillslut. Dessutom var resan langre an jag trodde och hade tittat fel pa en dag, sa Rod var pa flygplatsen den 6/6 nar vi i sjalva verket kom fram den 7/6. Ar ju ganska impulsiv och laser saker snabbt och slarvigt.

Bor hos Rod, och hans kusin Kristian. Jobbade med Rod pa lyxkryssaren. Lina och Johanna bor en bit bort men kommer over sa fort de kan. Vi har mest vilat, umgatts och tagit en city tour.

Idag tar jag och Malak planet (tillsammans med Bea fran lyxkryssartiden) till Cairns. Dar kommer det bli jattemanga aventyr, ska bli superskoj! Rod kommer om en vecka och han och jag ska dyka. Kansk dyker Kristina oksa upp!

Har aven hunnit traffa en tjej fran Hong Kong som ska plugga i Orebro i host. Hon och jag soker ett stipendie tillsammans och av en slump var bagge i Sydney, sa vi bestamde oss for att ta en fika.

Ar mycket nytt och manga nya intryck just nu! Kanske kan uppdatera lite ibland och slanga in lite bilder... >) I'll try my best :D

RSS 2.0