4 mil!

4 mil fram och tillbaka till Kumla gick som på räls! Efter åt jag hamburgare hemma hos Teo & Mona och vi försökte oss på lite statistik, men det gick inte så bra, så vi ska försöka igen till veckan!

Ska satsa på att cykla 10 mil nästa vecka, ska fundera ut var och med vem jag kan cykla dessa 10 mil! Denna veckan har jag cyklat 7 mil + (lite småturer till stan)!






partydag 2

Igår tillagade jag en lammstek och bjöd Malak, Dennis & Maite på den! Det blev riktigt gott! Marinerade den ett tag först med vitlök, lök, olivolja, citron, salt och peppar. Sedan fick den vara i ugnen i ett speciellt omslag i två timmar. Till kokade jag potatis och gjorde en god sallad. Till efterrätt blev det sojaglass med banan och nötter. Det var också riktigt gott!

Efter måltiden blev det en lång nap, sen åkte jag och Malak in till Frimis. Vi ställde oss längst fram för att se Timbuktu. Jag klarade det ett tag, men folk var som apor och tryckte, knuffades och man fick armbågar i huvudet och jag fick panik och drog mig ur folkmassan. Timbuktu är bra och har mycket utstrålning. Vi gick ganska direkt efter Timbuktu till McDonalds och åt hamburgare och pommes frittes. Min vän Ata och några andra joinade oss där och kvällen avslutades lite socialt och trevligt.

Idag, ska jag och Teo cykla till Kumla på våra nya cyklar. Ska bli riktigt nice :)

Alltid redo för gymet, aldrig redo för krogen.

Igår blev det armar och spinning, träning är livet :)

Idag blir det vilodag, det behöver man också! Cornelia och Anders ska cykla runt Hjälmaren, men jag tar det lugnt idag och tar en tur med Teo till Kumla imorgon istället :)

Sedan skulle vi på frimis och se på Maskinen och lite andra band; jag, Malak, Sara och Elin. Märkte att jag hade glömt mitt leg och jag hade bara gymkortet med mig, så jag kom inte in! Malak vände också då och vi åkte hem och gick på den lokala puben på min gata (Bryggan). Sprang på Ata, han hade ingen biljett så han fick mitt armband. Det är som att någon kraft styr mig och inte vill att jag ska gå på Frimis...först tappade jag ju biljetten så jag fick köpa en ny, och sen kom jag inte ens in. Det är konserter ikväll också så vi ska dit och se Timbuktu.

Frimis, var dessutom jättedrygt: massa fulla jobbiga människor och jättedryga, otrevliga och ohjälpsamma vakter som bara vill hävda sig själva, för de inte är poliser. Ville nämligen få Malak till de andra personerna (som försvann in) men de var extremt ohjälpsamma så Malak fick följa med mig hem istället.

Jag kom på ett nytt ordspråk utifrån denna upplevelse:

ALLTID REDO FÖR GYMET, ALDRIG REDO FÖR KROGEN!

Hej

Igår blev det tre träningspass!
- bröst/mage med Jonathan på morgonen
- löpning på Thomas på eftermiddagen
- rygg/axlar med Malak på kvällen

Däremellan så hann jag plugga och göra lite andra ärenden. Idag blir det förmodligen spinning och sen blir det "Campus48h", ett event med mycket party. Jag är ingen partajare, så det får bli idag och sen kanske det inte blir på riktigt länge... haha :)

På söndag blir det förmodligen en cykeltur till Kumla med Teodor på min nya fina cykel :)

En kul grej!

Imorgon ska vi ha ett cykelmöte :)

Idag fick jag ett mail från en journalist. Hon ska nämligen göra ett reportage om cyklar och hon hade kontaktat upplevelsesektionen som hade tipsat om mig. Hon ville göra en intervju, men jag bjöd in journalitsen till cykelmötet som jag, Teo, Anders och Fremling (deltar via telefon) ska ha imorgon vid 18! Vilket sammanträffande! Teo blev intervjuad i måndags av lösnummer för han arrangerar Spex-SM i Örebro! Det blir mycket av Teo i tidningen alltså :)


Cykeltur




Idag hjälpte Anders mig "installera" mina nya cykelskor (se bild!), sedan tog vi en "sväng" på 3 mil! Åkte till ett ställe där det är massor av ormar, men det var för mörkt och sent för att se några. Sedan såg vi två rådjur springa ut framför oss i mörkret över stora vägen, när vi höll 30 km/h.

Tog även en joggingtur med Thomas imorse på 3 km! Så idag har det alltså blivit en hel del kondition! Samt har vi påbörjat en ny kurs... statistik... Ja, det är faktiskt lite invecklat. Men det är nog enkelt egentligen

En kompromiss!




En kompromiss är konsten att dela en kaka så att alla tror att dem har fått den största biten.




Tenta :)

Idag hade vi salstenta i kvantitativ metod. Var klar på 45 minuter. Det är mitt signum att bli klar väldigt snabbt, haha :) Jag tyckte den var ganska lätt, men det är bara för att jag pluggade hela fredag och lördag och lite på söndagen. Det lönar sig att plugga! Hade jag inte pluggat hade det förmodligen varit jättesvårt!

Eftersom jag blev klar så tidigt så kan jag ta en sväng på gymet...! :)

Stickers

Idag vaknade jag och ville göra något roligt av mitt rum! Jag köpte stickers av min vän JY. Jag köpte några blommor och världskartan. Såhär ser det ut i mitt rum:


De fick sitta på min ytterdörr. Då kan även mina grannar se mina blommor när rummet står öppet!


Skotten från maskroserna fortsätter flyga på mina garderober.


En ny liten maskros växer vid min garderob


En liten snobben pryder min toalettdörr!

Satte även upp världskartan (det var ganska jobbigt att sätta upp den!):





Om man hade ett större rum, en riktigt fin lägenhet så ser det nog ännu coolare ut! Men nu har jag lite finare här inför min sista termin i Örebro!

Cykelplan!

Såhär ser vägen ut vi ska cykla (120 mil):



Sträckning Längd km
Ystad-Trolle-Ljungby 110
Trolle-Ljungby-Karlshamn-Ronneby-Johannishus 110
Johannishus-Karlskrona-Ljungbyholm 110
Ljungbyholm-Oskarshamn 105
Oskarshamn-Västervik 110
Västervik-Söderköping 110
Söderköping-Trosa 110
Trosa-Stockholm-Täby 110
Täby-Norrtälje-Hallstavik 120
Hallstavik-Lövstabruk-Karlholmsbruk 120
Karlholmsbruk-Gävle-Axmar Bruk 85
Axmar Bruk-Söderhamn-Näcksjö 130
Näcksjö-Hudiksvall-Gallström 120
Galtström-Sundsvall-Härnosand-Utansjö 125
Utansjö-Höga Kusten-Örnsköldsvik 110
Örnsköldsvik-Norrbyn 105
Norrbyn-Umeå-Robertsfors 120
Robertsfors-Skellefteå-Kåge 140
Kåge-Piteå-Kopparnäs 110
Kopparnäs-Luleå-Töre 130
Töre-Kalix-Haparanda 110

Detta är sträckorna vid varje etapp. Vi kommer köra baklänges dock samt starta i Umeå, alltså inte Haparanda. Det blir 120 mil istället för 235 mil alltså!

Någon som bor vid Sveriges ostkust och vill ha besök i juni är välkomna att lämna mig ett meddelande :)

Fredagsläxa

Idag blir det plugg för hela slanten (nästan!). Ska ta med fruktsallad till min gamla praktikplats och fika där en stund. Jag önskade ju mig ett slags rekommendationsbrev från handledaren och han sa att jag får det på ett villkor, om jag kommer dit personligen och hämtar det! Vädret bjuder in till vila under täcket annars, det är väldigt skönt ju!

Just det, tänkte bara påminna er alla om det allra viktigaste som finns: Att vara snäll mot sig själv! Tänk på allt bra du gör/gjort och klappa dig själv på axeln! Man kan hitta många fel och fastna i negativa spiraler och bli elak mot sig själv, men då ska man vara snäll mot sig själv, för vem kan annars var det? Ingrediensen för lycka finns inte i faktorer som är utanför oss, det är faktorer som är inom oss som genererar "lycka" eller välmående! Så. Klappa dig på axeln och säg till dig själv att du är bra, är min hemläxa till er och mig från mig :)


Niklas döptes i Wien

I lördags döptes lille Niklas i Wien. Mamma och pappa åkte dit. Jag och ni får dock ta del av lite bilder :)



Pappa säger att Niklas alltid är glad och räcker ut tungan!


My new roomie!


Här är den! Min nya cykel :)

CRESCENT FEMTO

Ordinarie pris

6299:-

Information

28" sportcykel med 16 vxl från Shimano. Snabb, stilren sportcykel som passar utmärkt för pendlaren eller motionscyklisten.

Detaljerad information

Utrustad med mekaniska skivbromsar bak och fram från Tektro. Drivpaket, fram: FSA,Tempo Compact 50/34T bak: Shimano 12-25T. Aluminiumram med inegrerade kabeldragningar. Dubbelbottnade fälgar för starkare hjul. Tillverkas i ramstorlekarna: 47 cm (150-165 cm), 51 cm (160-180 cm), 55 cm (175-195 cm). Vikt: 12,5 kg


En glad överraskning!

Ja, en riktigt glad överraskning :D

Om man söker utbyte i Hong Kong fanns en chans att få ett stipendie. Vi blir då ihopparade med en person från Hong Kong och man får söka stipendiet tillsammans! Man får då en summa på 3200 Euro för sitt utbyte! Jag fick mail idag om att jag är utvald. Jag har ju pluggat 8 eller 10 terminer på Örebro Universitet (beror på hur de räknar) och dessutom har jag läst dubbelt i 2 år. Jag antar att jag har mer poäng än de andra studenterna. Så jag och två andra får stipendiet om vi och våra kinesiska matchningar fyller i allt och skickar in i tid. Man kan ju bara hoppas det! Jätteroligt :)


Jag och syrran i Hong Kong för några år sedan! :)

Hoppas lite vänner vill komma och hälsa på när jag är där!

Min favoritteori

Anknytningsteori är min favoritteori inom psykologin. Man blir anknuten på ett visst sätt under sina två första livsår. Detta påverkar sedan hur man förhåller sig till andra människor i vuxenlivet. Här är de stilar du kan ha som vuxen (observera att man kan vara en helt annan stil också eller kan man påminna mer eller mindre om en annan):

När man gör testet utgår man från fem delskalor som sedan ger dig en viss stil:

Tillitsskalan mäter både attityden gentemot självet (självbild/självkänsla) och andra. Om man befinner sig inom normalfördelningen så visar det på en trygg anknytningsstil. I förhållande till sig själv och andra är man trygg och tillitsfull. Man har en förmåga att etablera, behålla och även avsluta relationer utan att ångest dominerar.

Distansskalan mäter företrädesvis ens attityd till andra. Högt medelvärde på denna skala talar för en otrygg och avståndstagande anknytning. Nära relationer kan leda till ångest och obehagskänslor. För att inte hamna i ångest och obehagskänslor så distanserar sig personen till andra och knyter ogärna djupa och varaktiga relationer.

Sakorienteringsskalan mäter företrädesvis rationalitet. D.v.s. om man snarare går till sitt förnuft än till sin känslor. Högt medelvärde på denna skala talar för ett kyligare anknytningsmönster. Personen är då inriktad på prestation och yttre faktorer snarare än inre kvalitéer och mänskliga relationer. Man håller känslor på avstånd genom att hitta förklaringar.

Bifallsbehov mäter företrädesvis en persons behov av bekräftelse. Högt medelvärde på denna skala talar för en otrygg och ängslig anknytning. Personen är i sina nära relationer upptagen av att få bekräftelse, gillande och undviker kritik och konflikter.

Relationsfixeringsskalan mäter företrädesvis ens attityd till självet. Högt medelvärde på denna skala talar för en otrygg och ängslig anknytning. Personen är upptagen av ett starkt behov av att både ha nära relationer och i dessa vara nära för att på så sätt skapa trygghet. Dessa personer har en benägenhet att bli mycket beroende i relationer och reagerar därmed mycket starkt på separationer.


DE OLIKA STILARNA MAN DELAS IN I NÄR MAN GJORT TESTET:


Trygg anknytningsstil


Det är troligen också så att din självbild stämmer väl med hur andra upplever dig.

Det är lätt att lära känna en sådan person som du och du har ofta förmåga att själv reglera distans och närhet i relationer. Du kan vara öppen eller reserverad beroende på vad du tycker situationen kräver.

Detta gör det lätt för dig att acceptera olika känslor inom dig själv, samtidigt som du kan vara öppen och tillåtande gentemot andra.

En tillitsfull person är mindre benägen att gå i försvar när hon blir ifrågasatt. En tillitsfull person kan också kompromissa utan prestigeförlust samt be om hjälp av andra människor när hon behöver det.

En tillitsfull person är en som litar på att finnas till i den andres medvetande och behöver därmed inte så mycket bekräftelse men kan ändå söka bekräftelse utan att få skuldkänslor.

Man har heller inte särskilt stort behov av att kontrollera andra. Man upplever sig som självständig och kan se sin partner som en autonom individ.

En tillitsfull person har större förmåga att klara separationer utan att tappa fotfästet eller betvivla sitt eget värde och sin förmåga att skapa nya relationer.

En tillitsfull människa har förmåga att hitta en tröstande röst inom sig själv.

En tillitsfull person kan utan att skuldbelägga eller skambelägga sig själv både erkänna och visa känslor som konventionellt sett inte är högt värderade.

En tillitsfull person har lättare att acceptera oliktänkande och känner sig inte hotad av att människor är annorlunda än hon själv är.

Man har även lättare att känna igen sig i andra och man känner sig sällan kränkt.

Grundinställningen är att man kommer att bli mottagen och mött med respekt och gillande. Man vågar både möta krav och ställa krav i en relation.

När någon i nära relationer kritiserar dig går du inte till motattack. Du kan oftast hantera andras upprördhet även om det tillsynes är ”ditt fel” att partnern är upprörd.

Du kan ta emot kritik utan att självkänslan havererar.


Ambivalent Anknytningsstil


Du har svårigheter att vara känslomässigt balanserad i nära relationer.Å ena sidan är dina relationer viktiga för att ge dig gillande, bekräftelse och stöd för din person, å andra sidan har du svårt att känna tillit och vara beroende.

Följden av detta blir att du pendlar mellan två olika beteenden i nära relationer. Du har svårt att lita på andra samtidigt som du har ett starkt behov av andras bekräftelse. Du kan till exempel ha svårt att ta till dig uppskattning. Det kan kännas som du aldrig får tillräckligt mycket bekräftelse, eller att du inte tror att det är allvarligt menat. Du vill till varje pris ha en nära relation samtidigt som du ofta har tankar om att avsluta relationen.

Själv uppfattar du inte dina svängningar som motstridiga men andra kan uppfatta dig som motsägelsefull. Du kan iscensätta separationer antingen genom att få din partner att göra slut eller själv göra det för att ganska snart vilja återuppta relationen.

När du får bekräftelse känner du dig bakbunden, begränsad och ofri och då uppstår behovet av att skapa distans. Det blir ofta dramatiska scener för att reglera och kontrollera distans och närhet.

Detta kan svänga fram och tillbaks med kortare eller längre perioder. Du är ofta osäker på om du hittat rätt partner. Dina fantasier om att allt skulle bli bättre med en ny partner är just ett sådant sätt att skapa distans. Du kan bli överdrivet kritisk gentemot din partners beteenden eller utseende men egentligen handlar det om ditt behov av att distansera dig.

När någon påtalar dina mönster i nära relationer är du oftast benägen att förklara ditt agerande med hänvisning till vad andra gör eller gjort.

Om du känner igen dig i det här mönstret är det rimligt att du satsar på att bearbeta din ambivalens, kanske med någon form av terapi. Även om dessa mönster är tidigt grundlagda är det fullt möjligt att förändra dem. Det är målet med psykoterapi där relationsmönster kartläggs och bearbetas.


Distanserad Anknytningsstil


Din tillit till människor inklusive dig själv är lägre än den skulle behöva vara.

När du gör bedömningar av andra eller blir intresserad av någon utgår du mer från vad han eller hon har åstadkommit och presterat än hur den personen är. Kanske söker du en partner mest för att bekräfta din egen självkänsla och låter därför utseendet få en överdriven betydelse.

När vi bedömer människor efter vad de åstadkommer brukar vi ha svårt att sätta oss in i hur andra känner och tänker. Det minskar utsikterna att lyckas skapa varaktiga och nära förhållanden.

Du har svårt att lita på andra människor och undviker i det längsta att komma i beroendeställning till andra. Du har inte så lätt att ta till dig andras bekräftelse heller. Du söker kanske efter förnuftiga skäl till att det inte går att tro andra när de uttalar sig om dig.

Du har det bäst när du får vara ifred. Du tycker inte att relationer är så viktiga och du är till freds även om de är ytliga.

Du har lätt för att fatta beslut på egen hand och tycker att det är långt viktigare att göra sitt bästa än att komma överens med andra. Du har en benägenhet att förblindas i resultatorientering och kan vid påfrestning och stress bli ganska hänsynslös och bortse från att andra kan bli sårade eller komma i kläm.

Du låter inte människor veta hur du känner dig och du är osäker på om andra tycker om dig.

Du känner otrygghet i sociala sammanhang och kan bli spänd, reserverad och stel och känner ofta oro för att inte passa in bland andra människor. Andra tycker att det är svårt att komma dig in på livet.

Du tror att förhållanden ska göra dig ofri, och att du ska vara tvungen att anpassa dig till din partner.

Du har den övertygelsen att eventuella problem du har ska hanteras av dig själv och att det är ett misslyckande att erkänna något personligt och be andra om hjälp.

Denna anknytningsstil och ditt sätt att förhålla sig till sig själv och andra kan vara ett sätt att skydda dig mot eventuella besvikelser som kan uppstå i relationer.

Man kan anta att erfarenhet av tidigare förluster hänger kvar så att redan då du är i färd att inleda en relation utgår från att du måste skydda dig.

Du skulle utvecklas som människa om du utmanade din benägenhet att dra dig undan. Det är något man bearbetar i psykoterapi.


Ängslig Anknytningsstil


Du har lägre tillit till dig själv än du skulle behöva ha. Sådan låg självkänsla gör att det blir överdrivet viktigt för dig vad andra människor tycker om dig.

Det här gör att du har svårt att fatta beslut och bidrar till att du blir osjälvständig. När det är svårt att lita på sig själv är det också svårt att lita på andra människor.

Din upplevelse är nog att du ständigt är beroende av andra och att det är mycket besvärligt att vara beroende. Det är också ganska svårt för dig att vara ensam.

Du behöver mycket uppmärksamhet och bekräftelse på att nära personer inte är på väg att överge dig.

Du känner dig alltför ofta otillräcklig. Du nedvärderar dig själv samtidigt som du höjer upp andra utan att ta reda på om dina fantasier om andra stämmer med verkligheten.

Du har svårt att själv ta hand om olust och negativa känslor. Ditt beroende av andras stöd ökar när du känner dig orolig.

Du har troligen en tendens att låta tidigare erfarenheter av hur andra betett sig mot dig bestämma hur du möter nya människor.

Du har en stark dragning att stanna kvar i en relation trots att den inte är bra för dig. Relationer är helt avgörande för ditt personliga välmående men det händer att du upplever utanförskap och ensamhetskänslor även om du är i en relation.

Du känner dig troligen ofta skamsen för ditt starka behov av att tala om dig själv och andra människor gör dig ofta besviken.

När någon påtalar dina mönster i nära relationer kan du känna dig förtvivlad och vanmäktig. Du vet inte riktigt hur du skall komma tillrätta med din dåliga självkänsla och ditt bekräftelsebehov.

Det är möjligt att komma till rätta med den här sortens problem i psykoterapi där relationsmönster kartläggs och bearbetas.

 

 

Tagit materialet från några forskare som har utformat ett internetbaserat anknytningstest, så att man snabbt kan få veta sin anknytning. Har du orkat läsa allt och vill veta vad du själv har för anknytning kan jag ge en länk till testet!


Klant!!!

Imorse blev det en löptur med Thomas, sen var det föreläsning. Kom hem och sov i två timmar innan jag gick in till stan och mötte upp Sara och Malak för att gå på konsert i St Nicolakyrkan. Det var studentsångarna som hade konsert, med bland annat Simon and Garfunkel-musik.

27:e och 28:e är det Campus 48h, då är det fest i 48 timmar och på kvällen så kommer Timbuktu, Maskinen och lite andra artister. Idag köpte jag två biljetter á 250 kr styck till mig och Malak, hann tappa bort den ena biljetten och hade då bestämt att jag inte tänker gå, för jag vill inte lägga ner 500 kr för en biljett! Malak sa att hon kan ge mig 100 kr och Sara sa att hon kan ge mig 50 kr. Först var jag anti (av principskäl - "bestraffa min slarvighet"). Men sedan mjuknade jag när jag tänkte att Malak också får betala 350 kr för den nya biljetten. Ja, det var snällt av dem!

Idag när jag promenerade till stan så tänkte jag på hur jag skulle se tillbaka min tid som "Student I Örebro". Det finns faktiskt inget att klaga på! Har gått en drömutbildning, rest väldigt mycket under studietiden och på somrarna mellan, träffat många personer och fått många fina erfarenheter av olika slag. Ja, jag är faktiskt nöjd med livet och det som varit!

Snö i Örebro!

Ja! I Örebro så snöar och regnar det! Idag är det inga föreläsningar på schemat så jag har hunnit ringa viktiga samtal, tvätta och plugga. Konstigt nog kommer det upp massa idéer på vad jag behöver göra (istället för att plugga), till exempel att uppdater bloggen.

Sedan blir det spinning-puls och gym med Malak och klockan 22.00 ska jag se på Karatefylla på kanal 6. Det är väldigt ocensurerat och galet!

Har precis fått mitt PADI Open Water dykkort på postlådan :D
Från vattenytan efter avklarade dyk och uppgifter man behövt utföra under vattnet, klarad teori och allt...till båten och jubel då jag fick mitt dykcert:




Hassan Abdelmalek som ägde dykcentret var den som var nere med mig under ytan under sista dyket! Det var till han och mig som en flock på 15 delfiner kom och lekte och simmade runt oss. Det var riktigt coolt! I dykvärlden så är ett "ok" det tecknet som Hassan gör. Vilken miss av mig att göra ett V-märke istället! Haha :)

Cykelsnack!


Några av mina nya prylar! Längst bak (platt sak) är cykelväskan, som är på sidorna och på pakethållaren. Har man en ryggsäck så är det stor risk att få ont i ryggen. Den kostade 199 kr.

Sedan syns ett par cykelbyxor, vid rumpan är det en stor kudde eftersom man garanterat får ont i rumpan av att cykla 120 mil men man kan få lite mindre ont med hjälp av dessa byxor.

Ett par cykelvantar, med vaddering vid tumroten och på andra ställen som belastas under cyklingen. Man kommer att dra på sig en hel del skador om man inte tänker på riktig utrustning.

Sedan har vi, min nya kärlek - skorna. Det är cykel/spinningskor. För att de ska passa på min cykel så kommer nya pedaler att installeras! De är väldigt hårda så att fötterna inte får samma tryck. Man får dessutom dragkraft både upp och ner eftersom de är fast i pedalen. Det ger 30% mer kraft med än utan cykelskor. De andra som ska cykla kommer att ha cykelskor och skulle jag inte ha det hade jag hamnat långt efter. Vi har en elitcyklist i truppen (Fremling), som ändå kommer att köra fortare än oss!





___________________________________________________________________________________________
Vet inte om jag har berättat om äventyret riktigt?

Jo: Jag, Fremling, Teodor, Anders och eventuellt Marcus ska cykla från Umeå till Ystad! Därav cykelfebern :D

Här är bilder på deltagarna:

ANDERS

En bild från utflykten med upplevelsesektionen vi gjorde till Kalltjärn (Anders sågar).

MARCUS (längst till vänster)

Han är väldigt liten på bilden, men har ingen annan. De bygger iallafall ett isvak på sjön! Cool bild tycker jag!


"FREMLING" - som är elitcyklist och kommer köra från oss alla!!

I öknen i Egypten!


TEODOR "TEO"

På en fyrhjuling i Egypten!

...och jag :) SÅKLART!

På båten i Hurghada, Egypten. Innan dykning!

På cykeläventyret ska vi åka från Umeå till Ystad. Ska avslöja vägen snart och då vill vi gärna hälsa på folk som bor längst vägen! :)

Cykelshopping!

Imorse tog jag en promenad med Malak, sedan var jag påväg till biblioteket för att plugga med Thomas och Jonathan när Teodor ringde på min dörr! Han tyckte vi skulle ut och shoppa cykel och cykeltillbehör. Eftersom han har bil och var ledig idag (i vanliga fall är han väldigt upptagen) så blev det bra. Vi åkte till tre cykelbutiker. XXL, cykelringen och en annan bredvid IKEA. Blev imponerade av cykeln på XXL och av försäljaren. På nästa ställe var försäljaren inte lika trevlig. På det tredje stället var försäljaren kunnig, hade fina cyklar och gav oss en hel del rabatt!

Just nu monterar de prylar på cyklarna vi köpte så jag har ingen bild. Men det blev en helt ny cykel (som är rosa och vit), det är en hybridcykel och den går alltså snabbt på landsväg. Hybridcykel är en mix mellan en vanlig mountain bike och en racercykel. Köpte till pakethållare, stänkskärmar, lampor, cykelväska, cykelbyxor, cykelskor, pedaler och lås! Cykeln kostade 6000 kronor men vi köpte så mycket tillsammans att jag fick den för 5500. När jag väl fått den så ska den bo i mitt rum, för de flesta cyklarna på studentgatan blir punkterade eller saboterade (tyvärr). Det är min blåa mountainbike ett vittne till. Min nya cykel är mer en landsvägscykel än en mountainbike. Jag tycker om att cykla längre sträckor så det passar bra, kanske investerar i en mountainbike i framtiden om jag blir intresserad av det!

Har lärt mig mycket teknaliteter om cyklar idag! Jag ska läsa på lite om skötselråd när jag väl fått hem min cykel. Det känns stort för mig att ha skaffat en ny cykel, den är som en liten bebis faktiskt som jag tänker ta hand om mycket väl!

Idag ska jag testa Campus Cross med Malak! Vi ska dit om en stund! Sedan får jag ta igen pluggandet!

Dansdag!

Igår fyllde Maria-Theresa (Maite) i min korridor 21! Hon fick en plånbok och ett armband från Egypten av mig! Gick även på en överraskningsfest för henne sen på kvällen! Utbytesstudenterna skulle på krogen för att Marcus Schenkenberg var där och dansade! Jag följde inte med eftersom på dagen hade jag tagit en morgonpromenad med Malak, haft föreläsning, kört axlar med Jonathan, gått på spinning och sen kört armar med Malak (alltså var trött)! Hade jag bestämt att löpa med Thomas klockan 08.30 på morgonen efter (vilket jag precis har gjort).


Spanjorer och några tyskar som jag firade chican i grönt tillsammans med igår!

Idag blir det dans, i flera timmar (det är intensivkurs):

11.00 LA Salsa, Nybörjare (vån2) – Salsa Cubana, Fortsättning/medel (vån1)
12.00 LA Salsa, Fortsättning/medel (vån2) – Salsa Cubana, Nybörjare (vån1)
13.00 Bachata, Alla
14.00 PAUS
14.30 Chachacha, Alla
15.15 Rueda, Alla
16.00 Shines/styling, Alla

Sedan ska jag hem och äta och förmodligen på en inflyttningsfest i stan. Min cykel har fått punktering så nu måste jag promenera överallt istället! :P Det tar extra tid alltså.

Inget ref ex -> massa träning istället

Idag skulle jag plugga i boken Kazdin hela dagen, men det är tydligen bortrövad från biblioteket så den är nu anmäld försvunnen och de ska köpa in en ny. Dock tar sådant tid. Så, istället för att läsa den så blev det armar på gymet med Jonathan. Sedan kollade jag på Karatefylla (sett hela säsong ett nu). Därefter blev det en promenad/jogg med Thomas för att sedan avsluta dagen med lite lätt rygg/axlar med Malak på gymet.

Imorgon blir det morgonpromenad och sedan spinning och lite styrka :)

Har tenta om 1,5 vecka... lite jobbigt att boken är bortrövad, men kanske kan låna Teos som kommer nästa vecka.


Tisdag!

Imorse körde jag ben med Jonathan, i eftermiddag/kväll blir det ett pass med Malak (vet inte vad än). Sen blir det att massera Teodor senare idag. Fullt ös :) Men det är roligt att vara aktiv tycker jag :)

Nu ska jag planera veckan på min whiteboardtavla :) Haha, så roligt att ha en sådan tycker jag!

Örebro Igen!

Då var man tillbaka i Örebro!

Helgen i Skåne var bra. Jag sov väldigt, väldigt mycket! Känns att man behöver vila upp sig efter fullproppade veckor med aktiviteter och skola.

Fick mycket god mat och mycket godis hemma! Åkte även på påskrunda med Paul och Jonas. Köpte ett vykort och en choklad, inget dyrare konstverk. Väggarna på Studentgatan 32 börjar redan bli fulla! Pappa var ju här och satte upp en whiteboard-tavla, ett tennisrack samt ett papyrus på Tutankamon. Fick en Buddahstaty av mamma också, med fina ljus! Mitt rum är faktiskt lite trevligare nu till och med :)



Tutankamon hänger på min vägg nu!

GLAD PÅSK!

Hemma i Yngsjö!


I onsdags kom pappa till Örebro. Han hjälpte mig laga cykeln, vasken, duschen och sätta upp tavlor. På torsdagen hade jag handledning, sen åt jag, pappa och Alexander lunch i Kraka. Sedan blev det en biltur hem på 6,5 h. Vi stannade i Gränna för att köpa godis. Där finns ju mest polkagrisar. Pappa köpte kolor och jag köpte lakrits.

Nu är jag i Yngsjö. Ska åka på konstrunda på Österlen en dag, sedan är det kalas hos farmor, och så måste jag läsa också!!

GLAD PÅSK!!!!


En Vanlig Tisdag

Idag är det hård träning på schemat!

Precis kört rygg-axlar med Jonathan. Tog mycket och är riktigt trött i kroppen nu!

Ska cykla in till stan nu och promenera med Herberth och hans son Vincent! Sen blir det ett gympass lett av Robin, tillsammans med Malak!

Får se hur många timmars träning det blir idag men jag beräknar att det blir cirka fem timmar :D Tänk hade man orkat och haft tid till det varje dag :) Då hade man varit stor och stark!

Förresten, så fick jag VG på organisationspsykologitentan :)

"Jiha"

GRATTIS!

Grattis kära vän, Jenny, på din födelsedag!

Kramar

RSS 2.0