KLUMPIG DAG!

Idag har jag varit extremt klumpig. Mycket att tänka på kanske!

1. Slog sönder en jättebra mugg.

2. Tappade en avocado från mitt fönster på andra våningen. Kollade på den på marken men den var halvt hård och halvt mosad och jag var påväg och kunde inte ta med den kletiga avocadon i väskan.

3. Tappade mobilen i vasken så högtalaren gick sönder. Nu kan jag bara prata via headset. Kanske inte gör så mycket eftersom jag ändå inte tycker om att prata i telefon. Dock är det ju bra att ha en funktion om man nu vill prata i telefon.

Annat kul som hänt idag då...

1. Fick ett smycke, en ängel, av min patient! Blev väldigt rörd.

2. Var på middag med Malak och Rolando hos Jorge. Det blev Arroz con Pollo, en peruansk måltid - ris och kyckling. Med sojaglass till efterrätt.

3. Kört ett grymt armpass med Jonathan.

4. Min namnsdag! :) Den enda som kom ihåg den var Jenny och det blev jag väldigt glad för!

5. Fick göra Alex glad genom att köpa ett MAX-mål åt honom.

Ja... så bra grejer överväger ändå dåliga idag ;)

Vår tur!

Ca sträckor att köra varje dag på cykelturen:

Dag 1:
Örebro-Svärtinge (i Norrköpings kommun)

Dag 2:
Svärtinge – Gammleby

Dag 3:
Gammleby – Oskarshamn

Dag 4
Oskarshamn – torsås

Dag 5
Torsås – Sölvesborg

Dag 6
Sölvesborg – ca Simrishamn

Dag 7
Simrishamn – Trelleborg

Dag 8
Trelleborg - Ängelholm

Dag 9
Ängelholm - Varberg

Dag 10
Varberg - Göteborg

Dag 11
Göteborg – Vänersborg

Dag 12
Vänersborg – Säffle (strax efter)

Dag 13
Säffle – Örebro (14 mil)

Någon som bor i närheten och vill ha övernattning eller besök? :)

Här kommer vi på våra cyklar, sträckan är 134 mil. Vi startar den 8:e juli... :)


5 km

Idag blev det ett armpass samt fem kilometer i Markaspåret! Håller även på att fila på ett uppsats-PM som ska in på fredag! Det är jag typ färdig med, men ska korrekturläsa och anpassa det efter en viss stil som vi psykologer skriver efter.

Annars då, nåt kul på G? Hmm... :) Nej! Jo, planerar Australien och det kommer bli jätteäventyrligt!!!


7,5 km!

Har precis kutat 7,5 km med Thomas, på 45 minuter och 550 kalorier förbrända, 9,35 i medelhastighet...ungefärliga mått! Thomas har run keeper, jag funderar på att skaffa internet till mobilen så jag också kan mäta mina prestationer lite mer. Kändes riktigt bra att springa 7,5 och jag kände att jag skulle kunna ta en mil! Innan jag åker till Avesta, Stockholm och Australien tänker jag springa en mil!

Körde även rygg och axlar på gymet med Jonathan idag, det gick bra. Jag tog 62,5 kg sista setet av marklyft och jag vet att jag kan ta mer (kör 3x12). I bänkpress har jag också ökat, tog 32,5 kg i sista setet (kör 3x12). Det är kul att öka, det märks på kroppen också att jag börjar bli starkare :) Men nu kommer en sommar utan tillgång till träningsredskap på samma sätt så nu får jag träna det som går, eller ta en träningspaus, men det går inte, för det är så roligt när man ökar och blir bättre...

Är i Örebro en vecka till, sedan är planen följande:
- På lördag åker jag på födelsedagkalas hos Blerta!
- På söndag åker jag till Kawa och han ska fixa mitt hår och vi ska umgås, förhoppningsvis kommer Polis-Lisa!
- På måndag ska jag på Gröna Lund med Alex
- På tisdag åker jag och Malak till Australien!

:D

Mhm!

Loreen vann melodifestivalen, men jag förstår inte riktigt vad som är så bra med hennes låt. Hela Europa förstår det tydligen, inte jag. Någon som vill förklara det? :D

Har sista tentan för terminen imorgon, sen är det bara en rapport och ett PM kvar!

Termin 7 och 8 på psykologprogrammet har varit riktigt tuffa så det ska bli skönt att vila upp sig i sommar!


Hemfjärden runt

“When I look back on all these worries, I remember the story of the old man who said on his deathbed that he had had a lot of trouble in his life, most of which had never happened” -Winston Churchill

Idag ska jag och Teodor cykla Hemfjärden runt! Det är därför jag har vaknat klockan sju en lördag, eftersom vi ska komma iväg vid 8! Sedan ska jag gå med Malak på stan för att fixa med grejer inför Australien och efter det kommer jag behöva plugga, städa mitt rum och se Eurovision Song Contest i min korridor :) Bestämde mig för en hemmakväll eftersom jag inte orkar röra mig någonstans och har varit väldigt trött på sista tiden och behöver slappa och minst plugga några timmar varje dag!


Flyga

Idag flög min föreläsare till universitetet



Propeller på ryggen samt en skärm :) haha, astufft!!!

cykelturen!

det har blivit en ny route!

såhär kommer vi att cykla:

http://maps.google.se/maps?f=d&source=s_d&saddr=%C3%96rebro&daddr=58.59289%2c16.19674+to:oskarshamn+to:Ystad+to:G%C3%B6teborg+to:59.05535%2c12.67259+to:%C3%96rebro&hl=sv&geocode=Ff93iAMdYyPoACk5_0oUfwFcRjE-yRjQurDjzw%3bFXoOfgMdhCT3ACmHUGzOTTpZRjEhftQY8_4AEw%3bFSPOaQMdpvf6ACn3gSsVv_VXRjGYTJGmNHHC0w%3bFYHJTQMdf-DSACkdSbUKUn1URjGduGOlInwSWQ%3bFUaRcAMdoLe2ACk_B2yWZ45PRjFAfA4peJABBA%3bFfYchQMdTl7BACkhPRK8PKNERjGZBOfXo-qNSg%3bFf93iAMdYyPoACk5_0oUfwFcRjE-yRjQurDjzw&aq=&sll=57.521723%2c17.424316&sspn=4.597095%2c16.907959&vpsrc=0&mra=dvme&mrsp=5&sz=7&via=1%2c5&ie=UTF8&t=m&z=7&dirflg=d

Är för oteknisk för att göra screenshot och visa er på en finare bild, så är ni nyfikna så får ni klicka på länken! Nån som bor längs vägen som vill få besök?

1315 km blir det!

Egil

Imorgon ska jag och Malak gå på heldagsföreläsning av Egil Linge. Han är en stor idol för mig eftersom han har gjort några böcker där han har förklarat anknytningsteorin på ett bra sätt för gemene man, och hur denne kan använda sig av teorin. Hur spännande som helst! Detta blir månadens höjdpunkt!!!!

Vätternrundan

På torsdagen började cyklingen. Ett gäng på sju personer skulle ut på äventyr och cykla från Askersund - runt Vättern - och återvända till Askersund. Jag hade handledning fast det var röd dag så jag missade första cykeldagen, kom med Jenny i följebilen och mötte upp kamraterna (Johan Fremling, Anders, Cornelia, Sofia och Karin) vid en övernattningsplats istället. Vi handlade på Willys och lagade mat utomhus. Sov i tält och det var riktigt kallt. Jag drömde att folk kastade snöbollar på mitt huvud och att jag blev mulad i snö etc. Dagen efter cyklade vi från Omberg (söder om Vadstena) till Huskvarna, cirka 7 mil. Där bodde vi på vandrarhem och åt god mat! Vi lunchade och köpte polkagrisar i Gränna. På lördagen åkte vi från Huskvarna, via Jönköping och Hjo till Karlsborg, där vi sov i ett vindskydd. Den dagen cyklade vi över 10 mil och vi kom upp i riktigt höga hastigheter eftersom vi hade motvind och inte alldeles för många nedförsbackar. Sista dagen blev det 7 mil (från Karlsborg till Askersund). Vi hade hela tiden en följebil med oss som körde runt på mat, tält, sovsäckar, liggunderlag och annat tungt som vi var glada att inte bära på!

Det var kul att cykla, fick ont i knäet sista dagen! Vi som ska cykla i sommar har gjort om vår plan. Vi kommer starta i Örebro och cykla söderut för att sedan cykla norrut igen och avsluta i Örebro. Kanske låter mindre "flashigt" men det är fortfarande samma sträcka, eller lite mer (eftersom vi inte behöver slösa några dagar på tåg/bil). Det var vårt stora problem... att hitta en transport! Men nu är det löst!

Just det, vill ni läsa om vad "Lösnummer" skrev om vårt cykeläventyr så ta en titt på:

http://www.losnummer.se/reportage/2012/05/psykologstudenter-pa-cykelaventyr/


Vätternrundan

Torsdag-söndag ska jag cykla Vätternrundan förresten, med "upplevelsesektionen", det blir ett gäng på sju personer tror jag! Ska bli kul. Vi kommer tälta två nätter och bo på vandrarhem i en natt! Kommer åka förbi ställen som Vadstena, Jönköping och Hjo. I Hjo har jag ju bott i ett år och i Vadstena känner jag "mormor och morfar" som jag kommer säga hej till eftersom jag är i krokarna!

Men först, en vanlig onsdag med arbete på kliniken och träning...och förberedelse inför morgondagen såklart!


Min polisförberedande klass i Hjo, där jag fick bo ett år! Kommer cykla förbi där på söndag!

Café de Español

Idag var jag på Café de Español, som innebär att man ses två timmar varje tisdag och pratar spanska. Idag bakade vi kakor dessutom. Är ungefär åtta personer och det är väldigt trevligt :) Alla har gemensamt att man pratar spanska och är nyfiken. Många har spanskan som modersmål och talar inte svenska. Det är ett bra sätt att umgås på kan man säga!

Idag bakade vi Galletas: 1 vaso de aceite de oliva, 1 vaso de zumo de naranja, 300 gramos de mantequilla, 300 gramos de azúcar, 2 yemas de huevo, 1 huevo entero, 1 kilo de harina, un poco de azúcar de vainilla y virutas de chocolate

Översättning:

1 glas olivolja, 1 glas apelsinjuice, 300 gram smält margarin, 300 gram socker, 2 äggulor, 1 helt ägg, 1 kg mjöl, en halv burk vaniljsocker och en hel del chokladströssel. Man knådar ihop allt, kavlar ut det och gör små kakor av det (kan använda ett glas som form), sedan stoppar man in de i ugnen på 200 grader tills de ser klara ut.

Jag är trött!



Så trött kanske?

Det är slutet av terminen (terminerna eftersom vi inte har något juluppehåll) och jag är jättetrött (och lite uttråkad), jag behöver byta miljö!! Alltid samma känsla före sommaren och då man verkligen får chansen att byta vanor och mönster.

Idag kom beviset på hur trött jag är/var. Sprang på rullbandet, blundade av tristess/trötthet ... och trillade av! Lyckades dock rädda mig på kanten på nåt konstigt sätt så jag inte blev skadad i alla fall. Sista terminerna på psykologprogrammet är tuffa och dessutom har jag ju ett jobb vid sidan och aktiverar mig ganska mycket i allt möjligt. Har dock vilat och sovit hela helgen, så det har varit skönt. Men nu är jag SLUT! Vill nog mest byta miljö. Slappar jag blir jag ännu mer slapp... nu miljö, I need it!!!

Statistik.

Jag ser en korrelation mellan grinigt humör och att försöka sig på statistikuppgifter... !

obalans

Idag har jag försökt att plugga statistik men det har inte gått bra alls. Har bara en dag med låg energi! Kanske inte så fel eftersom jag cyklade 10 mil i lördags, kutade i skogen, körde ben och rygg/axlar i söndags och körde bröst/mage och sprang 5 km igår... kanske inte mer än rätt med en dag där man bara slappar helt. Fast nu känns det lite extremt och obalanserat...extremt mycket träning en dag och ingenting en annan dag!

6:e Maj

Grattis till min amiga Sinda som fyller 26 år idag!

HURRA HURRA HURRA! Ha en jättefin födelsedag!!!


10 mil

Idag har jag, Anders, Teo, Cornelia och Sofia cyklat! Blev lite olika sträckor för alla... men för min del blev det ungefär 10 mil. Det känns i kropp och rygg!

Om en stund ska jag på Simon & Garfunkel-konsert, det är studentsångarna som sjunger! Först blir det en måltid :)

Har uppnått veckans mål: 10 mil :) ...och lite till har jag ju cyklat!


RSS 2.0