GOTT NYTT ÅR!!!!

Wien imorgon! NAJS! See ya!!! GOTT NYTT ÅR!

Ischoklad jag bakade :)



Förresten, hade jättetrevligt på stan med kära gamla vänner!!!




GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!

GOD JUL!



GOD JUL PÅ ER ALLA! HOPPAS DAGEN BLIR FIN!!!

Mitt hemmagym som jag hoppas använda mer än en gång när jag är hemma!

Såhär har jag möjlighet att träna hemma :D


På denna kan jag köra allt man kan köra på en bänk, har även en stång och hantlar till mitt förfogande. Längst fram på maskinen kan man även lägga på vikter och köra benspark! Igår körde jag ett bröstpass med bänkpress med stång samt sned bänkpress och flies med hantlar! Funkar alldeles utmärkt. Idag blir det nog ett biceps-tricepspass. Kommer att ta hjälp av stång och hantlar till detta samt...


Som ni ser så har jag en trappa i huset, där har jag fäst ett rött träningsgummiband. Kan ni se det?? Ja, med hjälp av det kan man göra olika axel- och tricepsövningar! Där ligger också en boll som jag kan använda till magövningar och kanske nåt mer!

Det här en gammal grej, men man kan använda den till axelövningar! Kanske förritidens motsvarighet till gummiband. Jag sätter foten i handtaget och drar uppåt.


Den här gamla cykeln är också en släktklenod som vi har i huset. Den kan jag använda till konditionsträningen! Den är väldigt gammal, men den funkar bra!

Sådär! Igår körde jag bröst. Har planerat ett biceps-tricepspass idag! 3 övningar på varje muskel! Det ska nog gå bra, kommer nog använda mig av hantlar, stång och gummibandet vid trappan. Någon som har nån mer idé?

julbord!

Beräknade komma hem vid 12, men efter att tåget var en timme sent och sedan fastnade över en timme i skogen blev det lite stressigt...eftersom jag skulle på ett julbord i Malmö! Åkte bil dit, som tur var! Att träffa vänner och dricka te (tålde inget) var mycket trevligt iallafall :)

Nu planerar jag min tid här hemma i Yngsjö. Det blir mycket plugg, Tyvärr :/ Ska ha mina egna gympas. Ska visa er min gymutrustning när jag tagit lite bilder :)

Idag ska jag åka in till stan med mina föräldrar och äta kinamat och gå på Maxi!


TRÄNING!

Ett alldeles speciellt pass blev det idag. Bröst och mage dödades rejält tillsammans med Sara på ett helt nytt och fräscht friskis- & svettisgym! Sara är grymt stark! Jag har sega och uthålliga muskler men tycker om styrketräning mycket och hoppas biffa till mig iallafall :D


Sara tar 37,5 i bänkpress. Det är grymt!! Jag lyckades ta 27,5. Mitt mål är att ta 30 kg.



Härliga bröstövningar gjorde vi...



Sara är STARK!



Jag försöker se stark ut hahaha :P


och lite mage...


Woho!!




Grymt pass :D Efter ett schysst pass ska man äta, vila och va glaaad!

ANNA

ANKAS: Kom i form med Anna Anka, ger några bra träningstips faktiskt. Idag testade jag nåt jag lärt mig av Anna. Körde rygg-axlar:

2 övningar
Spring på rullbandet 2 minuter
2 övningar
Spring på rullbandet 2 minuter
2 övningar
15 minuter intervall på crosstrainern.

Syftet är att ha lite högre puls och flås under hela passet! Vet inte vad det leder till, kanske att jag blir lite svettigare och tröttare av ett gympass än vad jag vantligtvis blir ;)

JULBORD

Jaaa... igår kväll blev det ett julbord hos Samuel. Trodde jag skulle vara allergisk mot allt där så jag tog med mig mat och åt där vid 19, julbordet var "färdigt" 20.30 och då kunde jag ju fylla på lite till. Där fanns sallad, clementiner, ägg, pepparkakor, rödbetssallad kex, russin och lite till. Jag blev supermätt av två middagar!

Snart är det ju julatfon!

Praktikplats? Ja, hjärna!

Jag fick mitt förstahandsval :D Ingen annan hade min plats som förstahandsval heller. Jag tror det är för att jag har ett specialintresse för HJÄRNAN! Hade gärna jobbat med barn och unga också, men får väl söka nåt sommarjobb på BUP i framtiden eller så. Jag var ganska taktisk i valet eftersom jag visste att jag är ganska ensam om mitt intresseområde. Nu får jag bo kvar i Örebro i höst och ha 15 veckors praktik. Ser fram emot det. Jag har ett sug efter att jobba med nåt inom psykologin efter 2,5 års studerandet av ämnet!

Vad är det för ställe då? Jo det är en avdelning på sjukhuset och jag kommer att ha en neuropsykolog som handledare (alltså någon som är väldigt duktig på frågor som rör hjärnan!)

"Neuropsykologisk kompetens i teamet ansvarar för hjärnskadebedömningar som ett led i rehabiliteringen av vuxna människor med förvärvade hjärnskador. Rehabiliteringen kan bestå av neuropsykologiska åtgärder som omfattar träning av kognitiva funktioner och kompensationsstrategier, uppbyggnad av självförtroendet, social kompetens, emotioner, kris/stödsamtal och fortlöpande uppföljning av funktionsnivå."

Förrutom att ha praktik på denna avdelning kommer jag att vara på smärtavdelningen. Personer med långvarig smärtproblematik finns här. Är ju väldigt intressant då jag tycker att det fysiska och psykiska går ihop så himla mycket!

Ok, jag är nöjd! Det är områden jag brinner för och får se var den utvecklingen leder för min del. Kommer ju vilja testa på jobba med barn/unga någon gång också! Det är ett område jag också är jätteintresserad av!!!

fika på staaan

Idag träffade jag Sara, Sara, Rebecka, JENNIFER och Emma för en fika på stan! Det var trevligt :) Det är kallt och mörkt och lätt att milt deppa ner sig men med lite vänner och enkel aktivitet kommer man snabbt on track igen :) Så det är dagens tips... om man är uttråkad/nere/ledsen...gör något! Ibland kan man inte göra sig glad med sina tankar ens, då kan man nå tankarna genom beteendet istället.

Ha en fortsatt god kväll :)

sooooooool

Nu har jag tagit en lååång eftermiddagsnap! Jag är nog mest trött på Sverige så det är därför jag sover så mycket!

Snart ska jag åka hem till Skåne, det är fortfarande Sverige, så alltså måste jag åka till Wien och Österrike sedan. Jag längtar efter värme och sol!!!

:)

2

Idag är det 12/12 och Alexanders namnsdag! Jag och Dörren har tvåårsjubileum, som halvfiras idag men helfiras om en vecka tror jag. Två är väldigt lång tid!!

Jag kom på att jag pluggar 250% just nu, inte konstigt att jag är lite stressad. Ahh jisses alltså!

inte en pluggdag

Min pluggdag är förstörd. Jag har suttit hemma för att plugga = not good! Det går liksom inte riktigt.

aha

Jag gillar aha-upplevelser! När allt verkar mörkt och något bara tänds i en... det är stunder som är värdefulla och jag tror de dyker upp av en mening.

Dagens AHA-upplevelse är ett uppfriskande fokus som gjorde sig påminnt. Jag vill visa tacksamhet till folk och ser alla goda verkliga sidor istället för att tro att ingen gillar mig eller fastna för småtaskiga saker som folk gör! Ibland hamnar man i ett destruktivt fokus, vilket man inte mår bra utav. Men ser man människor som de bara ÄR, så är de så fina!

Pannkakor med vaniljsås och blåbärssylt ikväll :D

Stig upp!

BÄSTA FILMEN JAG SETT PÅ LÄNGE:

STEP UP 3!

<3

SE DEN! 10 AV 10 FÅR DEN AV MIG!

lördag

Idag blev det lek på Gustafsvik, Örebros största äventyrsbad :D Det var roligt, men man blir så trött av att bada!

Förresten fick jag VG på första kriminologitentan nu på B-nivå! :D Jag blev jättechockad eftersom tentan kändes väldigt dåligt. Tror inte att en tenta känts så dåligt någonsin. Är glad för mitt VG. Jag samlar högskolepoäng haha, det är lite av min hobby :P

oh en utmaning, spännande!

4 tv-program som jag kollar på för det mesta
Desperate Housewifes
Vem vet mest?
Paradise Hotel
Nyhetsmorgon

4 saker jag gjort idag
Åkt tåg: Örebro-Skövde, Skövde-Örebro
Fått håret klippt och färgat av Kawa
Ätit på Kinarestaurang, buffé!
Shoppat kläder

4 saker jag längtar efter
RESA
ÄVENTYR
SOL
Mammas mat :)

4 saker på önskelistan
Språkkurs i Spanien (spanska)
Språkkurs i Polen (polska)
RESOR!
Fallskärmshopp (nr 2) 

4 things I hate
Minusgrader
Snö
Kyla
Is

4 personer som jag i min tur utmanar:
Lina
Jejkej
Sara
My

Frisering!!!


Före

Färgnig på G!

Resultatet!

Jag och Kawa, min frisör!

Jag fick välja en färg jag gillade, som vanligt blev det röd/orangt. Det är två olika nyanser i olika lager. Nästa gång kommer jag att färga brunt med blonda "chunks" tror jag :)

Vad tycker ni???

RSS 2.0